avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoana santajata si umilita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoana santajata si umilita

Sunt proprietarul unui apartament aflat la parterul unui bloc din Bucuresti,dobandit in urma succesiunii dupa tatal decedat.Imobilul,fiind la parter am incercat sa-l inchiriez unor societati comerciale,cu contract de inchiriere inreg.la Adm.Financiara.Am mostenit imobilul avand usa de acces in exterior-fara a fi luata autorizatie la momentul construirii in anul 2001.Am incercat sa intru in legalitate ,dar nu se mai poate,nu se dau autorizatii pt usa inspre exterior,din anul 2000.De fiecare data cand gasesc un chirias,nu mi se da acordul asoc.de prop.,decat ffff greu,dupa multe rugaminti si cheltuieli multiple.Fiind in culpa cu usa respectiva sunt mai multe sanse de a fi santajat..Intrebare:1-cum pot intra in legalitate cu usa respectiva?;2-am obtinut acordul asoc.de prop.de a schimba destinatia imobilului,in spatiu comercial.Mai am nevoie in acest caz de acordul d-lor de functionare?Ei mi-l cer mereu si credeti-ma se obtine cu fff multa truda si cheltuiala.Cu tot respectul as dori raspuns de la persoane competente,eventual si cu trimitere la textele din lege.Cu mult respectP.S. Firmele chiriase sunt obligate sa plateasca anumite taxe lunare si nu mici,altfel nu primesc acordul asociatiei .
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
danny20164, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:47, 16 Martie 2015
Cu tot respectul ce are coada vacii cu stampila primariei? (cu scuzele de rigoare).
Adica pe dom' presedinte il doare capu' si vrea ca cineva sa-l oblojeasca, da? Si chiar nu se gaseste nimeni sa-l ajute pe bietul om?
Eu nu m-as complica de loc. Aveti dreptul, conform legii sa schimbati destinatia locuintei:
Legea nr. 230/2007:
Art. 42. Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţia iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.

Mergeti pe saitul RC, copiati formularul specific, luati acordul proprietarilor direct afectati sus-jos, dreapta-stanga si cu aceste acorduri mergeti la as. prop. si solicitati si acordul as. prop, (semnatura si stampila).
Ca dvs. aveti o usa separata, deranjeaza as. prop. ? Din contra, ar trebui sa se bucure. Ca vine primaria si va amendeaza -m este treaba lui? Eu va garantez ca primaria nu mai vine, daca nu a venit pana acum. Trebuie sa dovediti ca schibarea usii s-a facut in urma cu nshpe ani...
Mai vorbim, acum ma grabesc sa plec undeva. Cu scuze...
Dl. grecu,va multumesc respectuos ca ati avut bunavointa sa incercati a-mi da o solutie a rezolvarii problemelor mele.Credeti-ma ,chiar e o situatie delicata si neplacuta pt mine.Imi plac glumele,dar acum chiar nu imi provoaca rasul.Poate dupa ce o sa primesc o informatie pertinenta si legala privind rezolvarea situatiei in care ma aflu,o sa fiu ceva mai vesel.Postati mai sus cum pot schimba destinatia imobilului,dar nu cititi ca eu am obtinut deja acest acord cu mult timp in urma..Problemele ridicate se refera la alte aspecte.Referitor la poanta cu usa si primaria,iar nu-mi provoaca nicio bucurie.In concluzie stimati cititori,daca se gaseste cineva dintre dvs.care poate sa-mi dea solutii legale,le astept cu drag.Multumiri anticipate.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
danny20164, utilizator
Este treaba dvs. sa fiti suparat sau nu.
Eu va zic ca nu va mai trebuie acordul as. prop. odata ce-l aveti - este adevarat ca depinde si ce fel de activitate se va face acolo.
Daca este o activitate tip birou, sau ceva asemanator, va doresc multi ani de viata sa stapaniti sanatos acel spatiu.
Avantajul dvs. este ca legea va ajuta, in sensul ca va ofera aceasta posibilitate de a va intretine familia - de exemplu. Daca acest spatiu ar fi singurul dvs. mod de a castiga niste bani, ce ati face - ati sta la cheremul as. prop.?
Daca totusi aveti probleme, va sugerez sa inchiriati apartamentul unuia cu 10 copii, sa le manance sufletul celor de-acolo si au sa va roage sa-l inchiriati unei societati comerciale...

In principiu, avand toate utilitatile contorizate, spatiul respectiv poate fi "tratat" ca si o locuinta asemanatoare ca suprafata si nr. de persoane - nu inteleg de ce va complicati?
Chiar nu va inteleg de ce ziceti ca sunteti santajat si umilit. Eu sunt un tip practic. Este lucrul meu si fac cu el ce vreau - ma mut cu locuinta acolo, il inchiriez, il vand, il dau/nu il dau cu var - in fine, vreau sa beneficiez de mostenirea primita.

In legatura cu autorizatia pentru usa exterioara - nu stiu de unde ati scoso, este adevarat ca nu stiu exact, dar vad la noi ca cine vrea isi pune si felinare rosii la geam...
deci mergeti la primarie si bateti-ii la cap pana va aproba.
Mai stiu ca daca vreme de 2-3 ani nimeni nu v-a deranjat cu usa exterioara, trebuie doar sa demonstarti cu martori ca usa a fost modificata in urma cu ( 10 ) ani...
Oricum, puteti astepta si alte solutii - nu-i nicio problema pentru mine.
Succes!
Va salut si va felicit pt atitudinea dvs.Credeti-ma,si eu vreau sa cred ca sunt un om practic si bataios,dar cu prostia si invidia oamenilor e greu sa razbati.In fine.Sa va spun in cateva cuvinte despre ce-i vorba.In momentul cand inchiriez unei soc.com.,avand acordul asoc.de prop.,pt mine nu-i probl.Situatia se complica ulterior,cand firma chiriasa are nevoie de aviz de functionare de la camera de comert.I se cere acordul asoc. de prop.si al vecinilor alaturati.Asta-i procedura altfel nu poate societatea sa-si desfasoare activitatea.Daca stiti dvs alta modalitate de rezolvare fiti amabil si dati-mi legea si articolul respectiv.Multumiri.
V-am raspuns pe mp.
Acel document despre care vorbiti trebuie sa-l obtineti tot dvs.
Chestiunea este ca intr-adevar asa este prevazut in lege - la schimbarea conditiilor de lucru (fiecare firma cu profilul sau), este necesar un nou acord - dar acest lucru nu trebuie sa va sperie, mai ales ca ati zis ca cu as. prop. nu sunt probleme.
Cautati-va chiriasi mai stabili si cu obiect de activitate cat mai "domestic" - adica fara zgomot, fara noxe, etc....

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie imobil din spatiu locuibil in spatiu comercial ContSters64816 ContSters64816 Buna, Am si eu o problema ...detin un imobil..care este spatiu locuibil si as dori sa il transform in spatiu comercial si ulterior sa il inchiriez dar din ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un spațiu comun al asociației de proprietari în spațiu comercial? STOIAN VIOREL STOIAN VIOREL Buna! In calitate de chirias pers juridica(SRL)al unui spatiu aflat in condomeniu al asociatie de proprietarii trebuie sa obtin acordul de fctionare de la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere firma leos leos Buna ziua, As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament. Pentru acest lucru am luat semnaturile ... (vezi toată discuția)