avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare destinatie imobil din spatiu locuibil in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare destinatie imobil din spatiu locuibil in spatiu comercial

Buna,
Am si eu o problema ...detin un imobil..care este spatiu locuibil si as dori sa il transform in spatiu comercial si ulterior sa il inchiriez dar din pacate nu reusesc sa obtin aprobarea unei vecine "cu care am un perete comun"
Intrebarea mea este: exista vreo activitate comerciala pentru care as putea schimba destinatia imobilului fara sa am nevoie de aprobarea vecinilor???

Multumesc si astept si eu un sfat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:29, 4 August 2010
Buna ziua,

ceea ce trebuie sa stiti este ca dreptul de a refuza ca un vecin sa desfasoare o activitate comerciala nu poate s fie exercitat abuziv. In alte cuvinte, refuzul trebuie justificat. daca nu exista un temei serios al refuzului, atunci se poate trece peste refuzul vecinei.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Buna ziua,
Multmesc pentru raspuns care sincer mi-a dat o mica sansa....
Va rog frumos sa-mi explicati mai clar si mai exact ce pasi ar trebui sa urmez pentru a reusi sa inchiriez fara sa am nevoie de aprobarea vecinei (mai amanuntit).

Multumesc
"gila_mihaela" arunca o privire (sport national) putin mai jos, este un topic asemanator: refuz de eliberare al acceptului de deschidere punct de lucru intr-un apartament si poate te mai inspiri, oricum pasii ar fi:
1. Cerere la Com. executiv al asoc. prop. prin care solicitati eliberarea unui Acord de principiu pentru schimbarea destinatiei locuintei pe care o detii cu un spatiu cu alta destinatie decat locuinta - explicand ce destinatie vei da spatiului; pe acelasi document va fi necesar sa se gaseasca si acceptul vecinilor "direct afectati", pe orizontala si verticala; s-ar putea sa fie nevoie sa incheiati contracte individuale cu furnizorii de apa-canal, agent termic, salubritate, etc. functie de pretentiile locale;
2. In urma acesei transformari, as. de prop. pentru cheltuielile (consumurile) din cadrul acestor proprietati, negociaza si incheie anual, o Conventie anuala cu proprietarul spatiului;

In opinia mea este necesar ca asociatia de proprietari sa cunoasca activitatea care se va desfasura in spatiul pe care il detineti in proprietate si pe care vrei sa-i dai alta destinatie, pentru ca fie vorba intre noi, ce poti sa faci la parterul unui bloc de locuinte, fara a deranja pe ceilalti proprietari?
Succes, Adam Grecu
vreau sa stiu si eu care ar fi actele pentru schimbarea de destinatie a unui spatiu locativ intrunul comercial.
Pai mai sus este o incercare de a da un raspuns; ca si proprietar puteti face "multe" cu spatiul dvs.
Acum, depinde ce activitate doriti sa faceti acolo si daca este o activitate pe care o considerati "domestica" in sensul ca nu vreti sa deschideti un bar, o discoteca, o gogoserie - fap ce v-ati ridica lumea in cap, mergeti la as. prop. cu o cerere-formular ([ link extern ] .
Cam acestea sunt pasii si actele necesare.

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament Narcis Alexandru Narcis Alexandru Detin 2 apartamente la parterul unui bloc pe care vreau sa le inchiriez la diverse societati (contabilitate, servicii, avocati, etc). Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscatorie miadogaru miadogaru Proprietarii de pe o scara de bloc vor sa inchirieze uscatoria aflata la parter unui cabinet medical ce functioneaza in apartamentul alaturat dar nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Refuz de eliberare al acceptului de deshidere punct de lucru intr-un apartament Traian Simionescu Traian Simionescu Sunt proprietarul unui apartament de bloc.L-am inchiriat unei firme ce doreste sa deschida un punct de lucru in vederea desfasurarii de activitati de ... (vezi toată discuția)