Sunt proprietarul unui apartament aflat la parterul unui bloc din Bucuresti,dobandit in urma succesiunii dupa tatal decedat.Imobilul,fiind la parter am incercat sa-l inchiriez unor societati comerciale,cu contract de inchiriere inreg.la Adm.Financiara.Am mostenit imobilul avand usa de acces in exterior-fara a fi luata autorizatie la momentul construirii in anul 2001.Am incercat sa intru in legalitate ,dar nu se mai poate,nu se dau autorizatii pt usa inspre exterior,din anul 2000.De fiecare data cand gasesc un chirias,nu mi se da acordul asoc.de prop.,decat ffff greu,dupa multe rugaminti si cheltuieli multiple.Fiind in culpa cu usa respectiva sunt mai multe sanse de a fi santajat..Intrebare:1-cum pot intra in legalitate cu usa respectiva?;2-am obtinut acordul asoc.de prop.de a schimba destinatia imobilului,in spatiu comercial.Mai am nevoie in acest caz de acordul d-lor de functionare?Ei mi-l cer mereu si credeti-ma se obtine cu fff multa truda si cheltuiala.Cu tot respectul as dori raspuns de la persoane competente,eventual si cu trimitere la textele din lege.Cu mult respectP.S. Firmele chiriase sunt obligate sa plateasca anumite taxe lunare si nu mici,altfel nu primesc acordul asociatiei .
Acum vedeti ca nu-i asa simplu.Credeti-ma ca sunt o persoana civilizata si de bun simt(zic eu),asa ca nu inchiriez unor societati care nu respecta normele de bun simt si deranjeaza vecinii.Asta referitor la ce ati postat dvs"(Sa stiti ca cu acest aspect, in principiu sunt de acord, adica chiar nu poti sa transformi un apartament in atelier de reparat burlane, ce naiba...)".Acum va intreb ceva,cu permisiunea dvs: Daca dvs va permite legea ca atunci cand o soc.comerciala doreste acordul asoc.de prop.sa castigati ceva bani si sa-i folositi in interesul asociatiei ,de ce nu ati face-o?Problema e ca taxele percepute in cazul meu sunt exagerate,cam 50 euro/lunar.In plus sunt constrans sa execut anumite lucrari pt bloc,care nici astea nu-s ieftine,si asta o accept de mai multi ani,dar lacomia are si ea un timp(probabil).Stiti cum gandeste romanul: de ce sa castige asta si sa nu profitam si noi?Acum imi intelegeti indignarea si lipsa poftei de glume.Am si eu familie de intretinut,si zilelea astea am pierdut un chirias datorita cerintelor asociatiei.Credeam ca stiti solutii legale de rezolvare a spetei mele.Oricum va multumesc si astept eventual un raspuns...
======================================================
Uitati, dl.avocat_lascoschi@yahoo.com are dreptate, dar trebuie sa apelati la instanta doar daca observati ca asociatia refuza sa va de-a acordul in mod nejustificat.
Eu am insistat pe dreptul dvs. de a beneficia de roadele proprietatii dvs. - desigur, in conditii legale de fiecare parte.
Ca dvs. i-ai invatat rau, este alta poveste. Practic nu trebuie sa va coste nimic, asa cum am mai spus ca se procedeaza la noi si va dau un exemplu: avem un apartament la parter caruia i s-a schimbat destinatia si a fost transformat in magazin de instalatii sanitare si electrice, la care lucreaza 4 vanzatori in doua schimburi. Spatiul respectiv are apometru ca fiecare apartament si toate cheltuielile de intretinere sunt repartizate la fel ca si celorlalte apartamente, dar absolut la fel.
Ce face patronul in plus fata de un proprietar obisnuit: intretine un spatiu verde de vreo 20 mp in care a semanat gazon, locul arata frumos, mai varueste niste copaci, iar in perioada de iarna are grija sa indeparteze zapada si gheata formata in fata scarii de intrare in pravalie (este si o HCL care obliga la acest lucru).
In aceste conditii costurile lunare ce le sunt repartizate nu depasesc 50-60 lei, cheltuieli pe care omul si le deduce.
La fel procedam si cu celelalte spatii pe care le mai avem. Practic asociatia nu se poate opune in niciun fel folosirii acelor locuinte in spatii cu alta destinatie decat de locuinta. Este treaba proprietarului cum sa-si foloseasca proprietatea si asa cum amintea mai sus, dl.avocat_lascoschi@yahoo.com - daca sesizati vreun abuz, mergeti la asociatie si comunicati-le, sa inteleleaga clar ca puteti apela la instanta, daca altfel nu se poate.
Nu uitati, as. prop. nu trebuie sa va puna conditii de niciun fel.
Inchiriere firma
leos
Buna ziua,
As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament. Pentru acest lucru am luat semnaturile ... (vezi toată discuția)