avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Arhivare documente contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Arhivare documente contabile

In caz de incetare a activitatii unui SRL, situatiile financiare anuale, precum si registrele contabile se predau la arhivele statului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 30 Mai 2016
Legea nr.16/1996
Art.18
(1) În cazul declarării falimentului, în condiţiile legii, a unui creator de documente, fără ca activitatea acestuia să fie continuată de altul, documentele cu valoare istorică, în sensul prevederilor art. 2, se preiau de Arhivele Naţionale sau de serviciile judeţene/Serviciul Municipiului Bucureşti ale/al Arhivelor Naţionale, iar documentele cu valoare practică, în baza cărora se eliberează copii, certificate şi extrase privind drepturile referitoare la stagiile de cotizare la asigurările sociale ale cetăţenilor, se predau, pe bază de contract, operatorilor economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice.
,,,,,
(3) Documentele cu valoare practică, în baza cărora se eliberează copii, certificate şi extrase privind drepturile cetăţenilor referitoare la stagiile de cotizare în sistemul unitar de pensii publice, aflate la casele teritoriale de pensii, se predau cu prioritate, pe bază de contract, operatorilor economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice, la cererea acestora.

(4) În cazul persoanelor juridice pentru care s-a declarat falimentul, finanţarea transferului arhivei către un operator economic autorizat să presteze servicii arhivistice se va face, cu prioritate, de către lichidator, din fondul de lichidare, în condiţiile art. 4 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, sau, după caz, din averea debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj incompleta MihaelaVlad10 MihaelaVlad10 o persoana a lucrat la o societate timp de doi ani, apoi a lucrat la o alta societate care l-a trimis in somaj. la a doua societate nu are un an complet, asa ... (vezi toată discuția)
Dosarele de personal lauraadriana lauraadriana Care este termenul de pastrare al dosarelor de personal in arhiva unei societati comerciale private? (vezi toată discuția)
Arhiva societate in lichidare voluntara iuli-ana iuli-ana Buna ziua, O societate comerciala care vrea sa se lichideze voluntar ce face cu arhiva ( este vorba de ~ 50 dosare salariati, dosare contabilitate, etc). ... (vezi toată discuția)