avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Activitate pe firma inactiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Activitate pe firma inactiva

buna ziua,o firma declarata inactiva de catre anaf pentru sediu expirat ,mai poate desfasura activitate in continuare?mentionez ca nu indeplineste conditiile de reluare deoarece are datorii.
Cel mai recent răspuns: stefanl760 , utilizator 21:30, 30 Mai 2016
"Ce consecinte sunt in cazul declararii unei firme ca inactiva de ANAF ?
Declararea contribuabililor inactivi se face de catre organul fiscal, prin decizie, emisa prin ordin al presedintelui ANAF care se comunica contribuabilului, potrivit Codului de procedura fiscala. In plus, in momentul in care sunt declarate inactive de catre Fisc, firmelor le este anulat codul de TVA .
De asemenea va fi si radiata din Registrul operatorilor intracomunitari in caz ca deruleaza operatiuni intracomunitare .
E posibil in practica sa nu ajunga la contribuabil decizia emisa de ANAF ( desi aceasta a fost comunicata conform procedurii fiscale ) si sa se trezeasca fiind inactiva .

In cazul in care firma este declarata inactiva de catre Fisc, atunci ea isi poate desfasura activitatea normal, cea pentru care a fost inregistrata la Registrul Comertului, insa pe durata inactivitatii avand codul de TVA anulat, desi firmele pot desfasura activitati economice acestea sunt obligate la declararea si plata catre bugetul de stat a tuturor impozitelor si taxelor.

Astfel conform art 11 alin ( 6) din Codul Fiscal :
"(6) Contribuabilii, persoane impozabile stabilite in Romania, declarati inactivi conform Codului de procedura fiscala, care desfasoara activitati economice in perioada de inactivitate, sunt supusi obligatiilor privind plata impozitelor, taxelor si contributiilor sociale obligatorii prevazute de prezentul cod, dar, in perioada respectiva, nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor efectuate.
Prin urmare, desi poate emite facturi catre terti, firma inactiva este obligata la colectarea taxei pe valoare adaugata prin Formularul 311 si plata acesteia la bugetul de stat, insa chiar daca face achizitii in scopul desfasurarii activitatii sale nu are drept de deducere a taxei pe valoare adaugata pe care acesta o plateste furnizorilor de bunuri si servicii. ... "

Detalii/sursa : [ link extern ]
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva EU_solicitor EU_solicitor Ce se intampla daca o firma a fost declarata inactiva prin decizia ANAF,in anul 2012?? Aceasta firma poate fi radiata sau poate fi obligata sa plateasca in ... (vezi toată discuția)
Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Societate declarata inactiva dpdv fiscal parma parma Buna ziua, Speta este urmatoarea: o societate a fost declarata inactiva, din varii motive (nu este esential) dupa ceva perioada, in care fiscul nu a ... (vezi toată discuția)