avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere la Politie pentru muscatura de caine
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere la Politie pentru muscatura de caine

Buna ziua,
Ieri 31 mai 2016 am fost muscata de cainele unor vecini de scara .Eu am un catel de talie mica(scottish terrier) si il plimbam(legat cu ham si lesa) pe bulevardul pe care locuim .Vecinii nostrii au un chow chow de cinci ani care este agresiv in afara locuintei (cum se deschide usa apartamentului latra si se repedechiar daca este tinut)si este agresiv si cu animalele de companie .Eu locuiesc la et 3 iar ei la et 1, nu am pe unde sa ocolesc .Ei obisnuiesc sa plimbe cainele fara lesa .De mai multe ori am avut incidente la intalniri, desi ma straduiesc sa astept la alt nivel pana intrain casa sau sa-i ocolesc pe strada .Nu sunt singura din qvartal care are probleme cu ei .Asta toamna ne-a surprins pe scara , cainele lor liber, cainele meu legat si mi-a atacat catelul si l-a tavalit rau.Incercand sa-l scap , m-a muscat si pe mine de mana , dar nu grav . Mi-au promis ca nu se va mai intampla .
Ieri eram pe bulevard ,si , de dupa niste gardurii vii am auzit latrat agresiv, de caine mare.M-am grabit sa iau catelul in brate cu scopul sa schimb directia.Nu am mai apucat , cainele a ajuns in fuga la mine si m-a muscat de fesa.Intre timp a aparut si stapanul, l-a prins si a legat lesa . Am fugit acasa , si cand m-am dezbracat am vazut ca muscatura trecuse prin haine si sangeram .Multumesc ca nu mi-a luat o bucata . deoarece nu raspund la usa nu pot sa stiu cu precizie daca cainele este inregistrat , ce evidenta medicala are .... Din cauza ca recidiveaza si tanarul de 25-30ani care era cu el este in general arogant si nu mai recunoaste faptele , m-am hotarat sa ma duc la sectia de politie sa fac o reclamatie .Era dupa ora 5 si ofiterul de sector era plecat ,Reclamatia a a inregistrat-o un alt ofiter, care spunea ca nu cunoaste legistatia de caz . Doresc sa stiu , trebuie sa probez muscatura cu un act de la medicina legala? cat de repede trebuie sa ma prezint la IML ? Trebuia sa ma prezint acolo cu o trimitere de la sectorist? Cred ca rana nu necesita mai nult de 10 zile ingrijiri medicale , chiar daca nu va dispare in acest interval(?) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Drajneanu , utilizator 15:06, 2 Iunie 2016
Deplasati-va la IML in vederea constatarii si eliberarii certificatului medico legal ,pe care il puteti anexa la plangerea inregistrata deja la politie
Pentru IML,nu este necesara trimitere de la politistul de proximitate
Pentru IML este suficienta adresa emisa de Politie cu care sa va prezentati la institutia medico-legala in vederea examinarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc, Am revenit la sectia de politie in cursul diminetii, pentru indrumari si politistul mi-a recomandat sa ma duc pe cont propriu : "costa 50 de lei", daca vreau sa deschid actiune judecatoresca pentru daune. Eu vreau doar "sa-l invete legea" pe vecin , sa nu mai prezinte pericol public. Daca pt asta e nevoie sa-i dea amenda, imi pare rau pt el ,dar o merita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti pedepsi un stapan de caine agresiv eliz_k eliz_k Buna ziua, Am un caine si cand ies sa il plimb exista niste alti stapani cu un caine agresiv lasat liber si imi creeaza mereu probleme. Le-am atras atentia ... (vezi toată discuția)
Legea cainilor cu stapan ContSters101252 ContSters101252 Buna ziua, Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi. In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este ... (vezi toată discuția)
Am fost muscat de caine andreisavu andreisavu Buna seara, Doresc sa va prezint ceea ce mi s-a intamplat cu scopul de a afla pasii de urmat si sansele ca eu sa castig in instanta impotriva acuzatului. In ... (vezi toată discuția)