avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare hotarare civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare hotarare civila

Buna ziua! Am primit azi o comunicare prin care nu inteleg aproape nimic. . " .......va comunicam,alaturat,copia hotararii civile nr..... ,pronuntata la data de 5 aprilie 2016 de catre judecatoria." ," pentru aceste motive in numele legii hotaraste : in temeiul 406 C proc. civ , ia act la renuntarea la judecata a cererii avand ca obiect plangerea contraventionala ,formulata te pententul ......, cu dreptul la recurs in termen de 30 de zile de la comunicare ,urmand ca cererea de recusrs sa fie depusa la judecatoria...., " este vorba despre permisul de conducere ,pe data de 22 martie am reununtat la plangere cu speranta ca o sa se termine mai repede chiar daca imi vor suspenda permisul de conducere 30 de zile. dar din hotararea asta nu inteleg nimic .ce sa fac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:54, 2 Iunie 2016
Ați renunțat la judecată. Instanța a luat cunoștință de acest fapt și v-a transmis hotărârea prin care constată această situație. Dvs. nu trebuie să mai faceți nimic.
tot nu inteleg. eu trebuie sa plec din tara (sofer pe tir) si din februarie cand am aflat ca o sa am procesul pe 22 martie nu am mai avut cum pleca la munca pentru ca nu pot risca sa raman 30 de zile fara permis si sa fiu plecat cine stie pe unde. in concluzie decizia ce spune ca trebuie sa dau permisul 30de zile ? cum sa procedez ? pot pleca la munca, sau tot mai trebuie sa astept ceva prin posta?
Renunțând la judecată e ca și cum nu ați mai contestat sancțiunea. Dacă sancțiunea contestată era cea a suspendării permisului evident că trebuie să predați permisul.

În privința termenului nu sunt sigur, dar probabil predarea trebuie făcută în termen de 15 zile după rămânerea definitivă a sentinței civile (adică în termen de 15 zile după ce au trecut cele 15 zile în care poate fi atacată cu recurs hotărârea).
Sa ma duc la politia rutiera si pur si simplu sa il predau? ce optiuni sunt sa pot termina mai repede din martie am crezut ca renuntand la plangere o sa se termine tot in 30 de zile si ma pot intoarce la munca acum daca trebuie sa mai astept iar inca 30-60 de zile pana la hotararea definitiva plus inca 30 de zile dupa cu permisul suspendat.... pot face cerere sau ceva de genul in care sa se termine tot sa predau permisul 30 de zile si dupa sa nu mai am treaba sa pot pleca la servici?
Puteți încerca să predați permisul, dar e posibil să vă refuze pentru că hotărârea trebuie să devină definitivă. Însă e bine să vă duceți să vă interesați.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2016
Radu9, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot sa imi schimb permisul in anglia daca nu a venit hotararea judecatoreasca a ultimului proces ! alyndizzy alyndizzy Buna seara ! In Septembrie anul trecut am recuperat permisul de conducere cu un certificat de grefa. Pe 22 Martie 2016 am fost chemat in instanta unde la ... (vezi toată discuția)
Pierdut proces cu politia iasi MirceaT MirceaT Am pierdut procesul cu politia iasi si acum trebuie sa imi predau permisul. Sentinta a fost data pe data de 16.06.2009 si mie mi-a parvenit pe data de ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)