avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa imi schimb permisul in Anglia daca nu a venit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa imi schimb permisul in Anglia daca nu a venit hotararea judecatoreasca a ultimului proces !

Buna seara ! In Septembrie anul trecut am recuperat permisul de conducere cu un certificat de grefa. Pe 22 Martie 2016 am fost chemat in instanta unde la sfatul unei doamne avocat am renuntat la plangere,mi-a spus ca asa in 2-3 saptamani o sa am hotararea judecatoreasca in care e posibil sa imi suspende permisul 30 de zile sau chiar deloc avand in vedere ca am platit amenda integral si nu au fost victime etc. La servici nu m-au mai primit pentru ca nici pana azi nu am primit nici o hotarare. Acum pe data de 15 trebuie sa plec in Anglia pentru schimbarea permisului de conducere dar imi este frica sa nu ma lovesc de problema sau cine stie ce sa ma trimita inapoi cu permisul la politia rutiera. Stie cineva cum este posibil sa aflu care este hotararea luata ,daca a fost luata sau cand va fi comunicata si bineinteles daca pot pleca sa schimb permisul in acest timp. Numarul de dosar este : 18134/233/2015 judecatoria Galati. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:32, 26 Mai 2016

05.04.2016
Ora estimata: 09:00
Complet: CC.22
Tip solutie: Ia act de renunţare la judecată
Solutia pe scurt: În temeiul art. 406 C. proc. civ. ia act de renunţarea la judecarea cererii având ca obiect plângere contravenţională, formulată de petenta X în contradictoriu cu intimatul IPJ Galaţi . Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare, urmând ca cererea de recurs să fie depusă la Judecătoria Galaţi. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05.04.2016.
Document: Hotarâre 2522/2016 05.04.2016

Daca pentru fapta respectiva OUG 195 prevede suspendarea permisului atunci perioada de suspendare va incepe odata cu predarea permisului.

In cazul in care plecati in UK si solicitati preschimbarea permisului acolo acesta nu va fi prechimbat pana nu veti efectua perioada de suspendare, autoritatile engleze vor solicita informatii cu privire la valabilitatea permisului autoritatilor din RO.

Depuneti la instanta o notificare prin care informati ca nu mai faceti recurs si solicitati un certificat de grefa cu care predati permisul la politie (adaugati si o copie a notificarii instantei pe care primiti nr de inreg.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare civila alyndizzy alyndizzy Buna ziua! Am primit azi o comunicare prin care nu inteleg aproape nimic. . \" .......va comunicam,alaturat,copia hotararii civile nr..... ,pronuntata la data ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 90 zile + 30 zile danutdruta danutdruta Buna ziua, Ma numesc Druta Danut din comuna Umbraresti, judetul Galati. Pe data de 22.09.2017, pe raza localitatii Valenii de Mures am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)