avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si SRL cu acelasi sediu (problema mai complicata)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si SRL cu acelasi sediu (problema mai complicata)

Buna ziua, am o problema un pic mai ciudata. In anul 2012 am achizitionat un apartament cu 2 camere. In anul 2013 am facut un contract de comodat cu PFA-ul meu, PFA-ul are sediul in apartament (toata suprafata) si deconteaza cheltuielile cu utilitatile.

Anul acesta, fostii proprietari mi-au spus ca ei au o firma inregistrata pe acest apartament si au nevoie de la mine de un contract de comodat, pentru ca a expirat sediul in 2014, si nu pot inchide firma din cauza asta.

Am studiat problema si am vazut ca se poate desfiinta si fara contractul de comodat. In acelasi timp am vazut ca nu pot exista si PFA si SRL in acelasi spatiu. Am refuzat sa le fac contractul de comodat si am crezut ca ma vor lasa in pace.

Dar au inceput sa ma preseze, ajungand inclusiv la persoanele juridice cu care imi desfasor activitatea prin PFA, prin intermediul unei persoane de la finante.

Nu m-am mai confruntat niciodata cu o asemenea problema, si nu inteleg de ce insista asa mult, daca firma se poate desfiinta si cu sediul expirat.

Intrebarea mea este, sa le fac acest contract totusi ? La ce riscuri ma expun facand acest lucru ?

Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: PVlad , utilizator 21:31, 6 Iunie 2016
Ar fi trebuit sa verificati atunci cand ati cumparat ca este inregistrata o firma.
Insa acum va felicit ptr ca ati scapat de o problema, chiar daca nu ati stiut de ea, contractul expirand.
Nu aveti nicio obligatie sa le faceti contract, nu va serveste la nimic; luati in considerare si faptul ca v-au pacalit, neinformandu-va la vanzare.
Problema se rezolva si fara dvs.; sa-si mute sediul altundeva, ca sediul social nu e batut in cuie si nu le datorati nimic. Ei vor acum de fapt sa faceti un fals, sa le antedatati contractul ca si cum in intervalul 2014 si pana acum firma a functionat in apartamentul dvs.. Vreti sa fiti partas la falsuri si uz de fals? Refuzati clar si fara echivoc si daca insista cu presiuni, faceti-le plangere la politie.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
edina, utilizator
Apartamentul a fost achizitionat prin prima casa. Abia acum am aflat de firma lor, si mi-au zis ca era suspendata activitatea in momentul cand mi-au vandut apartamentul. M-i se pare foarte ciudata presiunea pe care o fac asupra mea, daca totusi ei pot schimba sediul social.

Multumesc frumos pentru raspuns.
Problema este de alta natura, nu ce va spune fostul proprietar. Urat ca persoana de la finante face presiuni asupra Dvs. influentand si pe cei cu care lucrati.
Refuzati categoric sa ii faceti contract de comodat, daca insista, nu aveti alta cale de rezolvare, mergeti la politie si depuneti reclamatie sau deschideti dosar in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Asa m-am gandit si eu, ca este alta problema la mijloc. Foarte urat din partea celor de la finante pentru ca se ocupa cu intimidari, mai ales ca au decis sa ma contacteze prin intermediul colaboratorilor mei, de asta am fost cel mai socat.

Asta e, traim in romania, platim la finante ca sa ne faca figuri din astea.

Multumesc pentru raspuns.
Intre timp am aflat mai multe detalii.

Firma respectiva e suspendata din 2011. In 2011 apare in monitorul oficial decizia de suspendare, cu mentiunea ca este suspendata pe 3 ani.

In 2014 (cand s-a terminat suspendare) in monitorul oficial apare urmatoarea inregistrare despre aceasta firma:

1) Dizolvarea și radierea societății din Registrul
Comerțului, fără numirea lichidatorului, în conformitate cu
dispozițiile art. 235 alin. 1 al Legii nr. 31/1990,
republicată, motivat de faptul că societatea nu are
activitate comercială și nici active sau pasive în evidența
contabilă a societății.

Se pare ca ar fi blocati in procedura de dizolvare si radiere la finante.

Ce ma enerveaza in acest caz e ca au venit la mine cu pretentia de a face fals in declaratii, fara sa imi explice clar cu documente care este problema. A trebuit sa cercetez eu. Sa nu mai zicem de faptul ca n-au mentionat ca au o firma acolo la vanzarea apartamentului.

Acum voi merge la finante cu toate documentele pe care le-am strans sa-i intreb daca aceasta situatie chiar este asa.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat Any35 Any35 Bună ziua! Vreau să-mi deschid un pfa pentru a închiria un spațiu într-un salon, pentru manichiura. M-am înregistrat la Registrul comerțului și ... (vezi toată discuția)
Chitanta fiscala pentru sediu social in apartament. goghe goghe Buna ziua,sunt proprietarul apartamentului in care societatea comerciala al carui unic actionar este sotia mea isi are sediul social..Am incheiat in acest sens ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa adrian140 adrian140 Buna ziua . Dacă înființeze un PFA ptr meditatii acordare elevilor și am sediul in apartament (Nu deduc cheltuieli cu întreținere, curent etc) Se ... (vezi toată discuția)