avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa timbru de mediu

se poate recupera taxa timbru de mediu platita in 2014? sunt din Tulcea.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:57, 10 Iunie 2016
Nu.
Pot cere restituirea persoanele care au plătit taxa auto înainte de intrarea în vigoare a timbrului de mediu(adică au plătit în perioada ianuarie 2007 - martie 2013 taxa specială/ taxa pe poluare/ taxa pentru emisiile poluante ).
Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

In instanta da. CJUE s-a pronuntat favorabil, in 09.06.2016, in cauza Budisan stabilind incompatibilitatea timrului de mediu cu normele comunitare .
Urmare a acestei hotarari instantele romanesti sunt obligate a pronunta hotarari de inmatriculare fara plata taxei ori de restituire a taxelor platite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto/mediu masina vanduta adidum73 adidum73 Buna ziua, Buna ziua, Rog un sfat si pasii de urmat pentru recuperarea taxei de auto/mediu (~ 650 EUR) platita in 2010 pentru un autoturism achizitionat ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu madanina29 madanina29 Va rog sa imi spuneti daca as putea sa recuperez timbrul de mediu prin instanta de judecata intrucat am depus la ANAF o cerere si mi s-a raspuns ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu tina_gemeni tina_gemeni Buna ziua. Fiul meu si-a cumparat in 2015, o masina, mina a doua, si a inmatriculat-o in Romania. Aplatit taxa \"timbrul de mediu\". Azi am fost la ANAF sa ... (vezi toată discuția)