avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie Executare silita Rovinieta 2012
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie Executare silita Rovinieta 2012

Buna Ziua

Am intalnit urmatoarea speta: comunicare incheiere de executare silita pt un PV lipsa rovinieta din 2012. PV nu a fost comunicat niciodata, in concluzie nu s-a stiut de existenta acestei amenzi si nu s-a putut contesta in termenul legal. PV nu are semnatura olografa. Se depune contestatie la executare, iar la termenul stabilit pt judecata se suspenda cauza si se emite un nou dosar cu obiect: "plangere contraventionala". Dosarul de contestatie la executare este suspendat pana la judecarea dosarului nou.

Este prima data cand intalnesc asa ceva, in alte spete intalnite s-au admis contestatiile la executare direct.

Care ar fi motivul pt care instanta a procedat astfel?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:37, 10 Iunie 2016
Contestația pentru lămurirea titlului executoriu pv contravențional este inadmisibilă. A fost, probabil recalificată ca și plângere contravențională, iar motivele de contestație propriu-zisă păstrate in contestație.
Este ciudat...contestatia la executare s-a facut din urmatoarele motive: nu a fost comunicat niciodata PV, PV nu prezinta semnatura olografa, este vb despre o datorie prescrisa ( incuviintare cu formula executorie in 2016 ). Pe o alta speta identica s-a admis contestatia.

Va multumesc pt raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
Company Advising, utilizator
Am avut speta similara, exista o probabilitate destul de mare sa fi fost comunicata, si persoana sa fii semnat. Deobicei cnadnr-ul le trimite prin curier. O sa gasiti dovada comunicarii atasata intampinarii.
Multumesc pt raspuns. Aici e problema. Nu am primit nimic. Speta ma priveste pe mine. Daca primeam, o contestam atunci, mai ales ca este vb de acel tarif de despagubire - tarif ce nu se mai aplica. O zi buna
Sunt Instanțe și Instanțe. Unele judecă greșit, altele prost, altele bine. La judecătorii și chiar la Tribunale se dau Hotărâri de tot râsul. Ce vă miră?
Din motivele enumerate de dvs. doar prescripția este motiv de executare silită, restul sunt de plângere contravențională. Poate că, așa cum era corect, instanța a recalificat acțiunea.

Alte discuții în legătură

Executare silita olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am primit dupa aprox 3,5 ani un mandat de executare silita ca urmare a unei amenzi de rovinieta primita in 2012, din care am platit la acea data ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare herminast herminast Executare silita pentru proces verbal CNADNR trimis prin posta in 2012 lipsa rovigneta, nu a platit amenda. Intrebare: se poate face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Timbru judiciar contestatie executare vioricai vioricai Vreau sa depun o contestatie la executare silita pentru un tarif de despagubire de 28EUR + onorariu executor de 124.4 lei. Pentru aceasta ce taxe trebuiesc ... (vezi toată discuția)