avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Timbru judiciar contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Timbru judiciar contestatie executare

Vreau sa depun o contestatie la executare silita pentru un tarif de despagubire de 28EUR + onorariu executor de 124.4 lei.
Pentru aceasta ce taxe trebuiesc platite? Din cate am aflat trebuie achitata taxa de timbru judiciar dar nu stiu daca trebuie achitat "8%, dar nu mai putin de 20 lei" sau taxa unica de 50lei " Iar in ceea ce priveste cererile pentru suspendarea executarii silite -- inclusiv a executarii provizorii --, solicitantii trebuie sa plateasca 50 de lei."
Eu solicit anularea formelor de executare, deci ar trebui sa achit 20lei, iar daca solicit si suspendarea executarii pana la solutionarear trebui sa achit 20+50lei sau doar 50 lei?
De asemenea mai trebuie achitat ceva in afara taxei de timbru judiciar? (cautiune)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:41, 11 Septembrie 2015
Dacă nu au trecut 30 de zile de la data cănd ați primit procesul-verbal, faceți plângere contravențională, o timbrați cu 20 de lei și depunerea ei la Instanța suspendă de drept executarea silită.
Dacă faceți contestație, taxa este de 50 lei pentru cererea de suspendare.
PV este din 2012 si mi-a fost comunicat tot in 2012. Acum s-a dispus executarea silita pentru tariful de despagubire. Eu vreau sa fac contestatie la executarea silita.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
vioricai, utilizator
Veti plati ambele taxe, si pentru contestatie, si pentru suspendare
Sau puteti astepta ca instanta sa va puna in vedere sa achitati taxa
Acum daca achit poprirea respectiva (ma incurca faptul ca am toate conturile blocate pana la solutionare) banuiesc ca nu mai are rost sa solicit suspendarea executarii. Intrebarea e, acest lucru ar afecta contestatia in sine? Vreau sa achit datoria pentru a debloca conturile dar in acelasi timp pe viitor as vrea sa-i recuperez datorita faptului ca nu s-a respectat abrogarea tarifului de despagubire.
nu afecteaza contestatia, dar , in aceste conditii, trebuie sa solicitati in contestatie si intoarcerea executarii silite

Alte discuții în legătură

Amendă rovinieta Gabriela138 Gabriela138 Am fost amendat in 2012 de patru ori pentru ca am circulat fara rovinieta. Am platita cele patru amenzi, dar fara sa platesc si cei 28 de euro, tariful de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare proprie,amenda rovinieta si onorariu executor GooGdan GooGdan Buna ziua, Am primit acum 2 zile o dispunere de executare silita prin poprire pt o amenda de rovinieta din 2011 de 28euro,plus aproape 100euro onorariu ... (vezi toată discuția)
Pana cand pot plati taxa judiciara de timbru? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am depus si eu o cerere de contestatie la executare , nu am platit decat 20 lei pentru ca nu am stiut cat trebuie sa platesc , stiind ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)