avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar platit partial in avans ,rata marita ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar platit partial in avans ,rata marita de catre banca

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog din tot sufletul,am mare nevoie de ajutor.
Am o prietena care are un credit ipotecar din 2011 in care a platit rate de 400 euro plus comision de administrare din an in an 550 euro.
I s-a impus plata in avans a 11500 euro a unei asigurari de viata suma virata companiei de asigurari in avans adaugata la soldul creditului la care a platit si dobanda inclusa in rata,dar in acelasi timp si prima lunara catre compania de asigurari de 53 euro.
A cerut refinantarea catre o alta banca si pt micsorarea soldului credtului a fost nevoita sa inlocuiasca asigurarea de viata cu alta asigurare de la alta companie ,iar diferenta de prima neutilizata asigurare intorcandu-se in contul de credit in ideia de a micsora soldul de credit dar si de a micsora rata.
Intrebarea mea este:acum ca a platit partial 7600 in avans (acea diferenta de prima asig) din soldul creditului a scazut cu aceasta diferenta dar rata este mai mare decat pana acum.
CONCRET din 400 euro am scazut asigurarea 53 euro rata este de 347 euro si logic ar fi in regula sa fie mai mica daca s-a platit in avans suma aceea de la asigurari.
AM aflat azi ca ea are de platit de azi inainte rata 357,66 euro adica mai mare rata decat ce a platit pana acum.
A solicitat chiar azi aceasta cerere de plata in avans si i s-a spus ca asa va plati de azi inainte rata .
Va rugam frumos ne puteti ajuta in situatia de fata,cum ar trebui sa procedeze prietena mea?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Legalitate licitatie casa alissha alissha Fratele meu in 2006, a facut un credit la BRD/Contract credit nr..... ...... prin care debitorul – fratele decedat si sotia datoreaza creditorului BRD- ... (vezi toată discuția)
Banii de asigurare a imobilului ce concura la cuantumul ratei lunare ucenik ucenik La un credit imobiliar (la o banca nu spun care), cu un avans de 15-20%, pentru achizitia unui imobil, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 9,48%. Suma ... (vezi toată discuția)
Recalculare rata dupa rambursare anticipata, banca distroe distroe Buna ziua, am un credit de nevoi personale de 5600 euro cu rata de 170 euro/luna la banca Raiffeisen. Deoarece dispun de o suma de bani, doresc sa-l rambursez ... (vezi toată discuția)