avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banii de asigurare a imobilului ce concura la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banii de asigurare a imobilului ce concura la cuantumul ratei lunare

La un credit imobiliar (la o banca nu spun care), cu un avans de 15-20%, pentru achizitia unui imobil, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 9,48%. Suma accesata de 220.000 (peste 50.000 euro), pe 240 de luni (20 de ani), rata lunara de 2.050 lei in primii ani si va scadea pana la 1.770 lei in ultimii ani. Comisionul de gestiune este destul de mare, 0,1% din sold. Comisionul de analiza a dosarului este de 1.000 de lei. Asigurarea mai costa si ea 0,029% din suma imprumutata. Potrivit calculatorului de credite al bancii, voi fi nevoit sa returnez aproape 470.000 de lei. Din acestia, 204.000 sunt dobanda, alti 9.500 sunt asigurarea imobilului, in timp ce alte comisioane se ridica la 33.500 lei. Intrebarea mea este: Ce se intampla cu suma platita pentru asigurarea imobilului daca nu mai reusesc la un moment dat sa platesc ratele, iar locuinta devine proprietatea bancii care a girat imprumutul? Banca ia si imobilul si suma depusa de mine la rata lunara in contul asigurarii imobilului? Nu ar trebui ca aceasta sa mi se restituie? #-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:40, 18 Februarie 2011
banii de asigurare se duc in contul asiguratorului care despagubeste banca in caz ca se intampla ceva cu ap. de acei bani nu va beneficia banca si nici la dvs nu se vor intoarce.
in cazul in care nu va mai platiti ratele, banca nu va dori ap dvs , ci il va vinde la licitatie si daca va rezulta vreo diferenta in minus, veti avea in continuare de plata. daca raman ceva bani, va vor inapoia aceasta diferenta
mai avantajos e sa gasiti dvs un client pt ap, care sa preia si ratele cu acordul creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare rate credit ContSters79575 ContSters79575 Am imprumutat de la o banca 11000, urmand sa-i rambursez in 10 ani. Actuala dobanda este 14.4%. Am cerut micsorarea ei, dar se fac ca ploua . Ratele mele ... (vezi toată discuția)
Grafic de rambursare completat cu pixul lmlcmr lmlcmr Tatal meu a facut un credit acum 6 ani; a platit constiincios ratele, mai are 10 luni, nu a fost chemat sa completeze vreun act aditional conform OG 50, dar ... (vezi toată discuția)
Comisioane nejustificate la "credit nevoi personale" ? Claudiu-CRG Claudiu-CRG Buna ziua! As dori si eu sa fiu lamurit in legatura cu un contract de credit pentru nevoi personale, si anume: In luna mai 2008, parintii mei au incheiat un ... (vezi toată discuția)