avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Scoatere din evidenta platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Scoatere din evidenta platitor TVA

O intreprindere individuala cu activitatea de comert a solicita scoaterea din evidenta ca paltitor TVA deoarece a incetata activitatea (Legea 227/2015, art.316, alin.20) la data de 28.02.2016. Totusi, nu stiu din ce motiv si dupa data radierii, adica ne mai avand autorizatie de functionare, a continuat sa aduca marfa si sa marcheze in casa de marcat vanzarile inca pe o perioada de trei luni de la data anularii codului fiscal si a rezolutiei eliberata de O.R.C.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Veniturile realizate dupa data radierii intreprinderii individuale reprezita venituri realizate din desfasurarea de activitati neautorizatre (evaziune fiscala)?. La aceste venituri realizate din desfasurarea de activitati neautorizatre trebuie colectata TVA?

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:16, 8 Iunie 2016
Da. Toate relele se vor aduna asupra lui. Veniturile ii vor fi impozitate fara sa scada cheltuielile si, la fel, pentru TVA nu va deduce nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala neculaiemilian neculaiemilian Am infiintat o intreprindere individuala neplatitoare de tva cu norma fixa de venit va rog sa imi spuneti daca imi mai trebuie freun tip de registru contabil ... (vezi toată discuția)
Decontare combustibil i.i. marius740 marius740 Ca Intreprindere Individuala neplatitoare de TVA pot deconta 50 % din combustibilul autoturismuluii propriu (sau este necesar ca acesta sa fie inregistrat pe ... (vezi toată discuția)
Trecere de la sistem real la norma de venit ciubotzelul ciubotzelul Buna ziua, Am infiintat in luna octombrie 2010 o intreprindere individuala in sistem de impozitare real (avantajos in conditiile in care nu am desfasurat ... (vezi toată discuția)