avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj conturi bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj conturi bancare

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul casatoriei ? Daca banii sunt depusi doar de mine din salariu in contul respectiv si sunt titular fara imputernicit pot obtine 100% - 0% ? Mentionez ca eu si sotia tinem banii separat , iar eu am contribuit la majoritatea cheltuielilor din familie, inclusiv intretinere materiala copil. Ea s-a ocupat de cresterea copilului.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
SorinGeo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:21, 18 Iunie 2016
Salariile se considera bun comun deci si economiile indiferent pe numele cui sunt se considera tot comune.La partaj se acorda 50% fiecarei parti. Slabe sanse sa obtineti mai mult......va trebui sa dovediti ca nu va gospodareati impreuna cu banii, martori eventual sau daca doamna recunoaste ca sunt doar banii dvs in cont,( ceea ce nu cred.)
Banii economisiți din salarii dacă îi păstrați în bancă se partajează 50/50%, numai cei ținuți la saltea sau la ciorap scapă de partaj, pentru că nu vă face nimeni percheziție corporală. :D

Dacă scoateți banii și închideți contul, pot fi șanse să vă rămână toți, dar dacă nu închideți contul rămân datele în extrasul de cont.

Nu pot fi partajați însă, dacă scoateți banii de la bancă înainte de divorț, chiar și cu o zi înainte.
Nu sunt sigur ca e asa de simplu ... sa scot banii si sa inchid contul inainte de divort. Oricand se poate cere extras de la banca respectiva cu istoric ( daca am avut cont, sume rulate etc ). In plus nu sunt sigur daca in cazul unui proces de partaj pot fi obligat de judecator sa declar daca am/avut bani , ce sume si la ce banci !
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
SorinGeo, utilizator
Odată contul închis SALUTARE`! Nimeni nu vă poate obliga să declarați ceva, judecătorul are dreptul să vă întrebe, și dumneavoastră aveți dreptul sa spuneți, NU.

Nu se pune în discuție la partaj banii dinainte de divorț care nu mai sunt. Se partajează numai banii care erau depozit la banca cel târziu în ziua depunerii actelor de divorț la judecătorie.
Banii scoși în timpul căsătoriei se consideră ca au fost cheltuiți împreună de ambii soți.

Dacă încă nu sunt depuse actele de divorț, mergeți luni la bană și închideți contul după ce scoateți banii și păstrații bine la "ciorap".

Judecătoria poate trimite adrese la bănci să verifice dacă în ziua depunerii actelor de divorț existau conturi bancare. Ce a fost înainte de depunerea actelor nu mai intră în discuție.

Un cont bancar deja închis, este inexistent. Dacă nu este închis, se poate verifica istoricul, dar numai ce sa întâmplat din ziua depunerii acțiunii de divorț.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
Dapix, utilizator
Sigur e asa ? Eu am avut impresia ca Judecatoria poate obtine extrase de cont ( si pentru conturi inchise ) pentru a vedea istoricul / rulajele chiar si cu ani in urma , iar pentru sumele scoase , daca nu pot justifica , ca au fost cheltuieli comune intra in masa partajabila.
Asa mi se pare foarte simplu sa lichidez totul inainte, eventual cu cateva zile , o saptamana inainte de divort , scot cateva zeci de mii de euro, pun totul "la ciorap" si nu o sa mai aiba nimic ce sa-mi ia !
Sa fie chiar asa de simplu ???
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
SorinGeo, utilizator

Alte discuții în legătură

Conturi bancare Gheorghe Iosif Gheorghe Iosif Am 2 conturi bancare .1 este mostenire de la părinți .al 2 este cont de salariu sotia are dreptul la ele dupa ce a bagat actele de divorț pot sa scot din ... (vezi toată discuția)
Divort alex5 alex5 Buna ziua, in cazul in care intentionez sa divortez si am : - conturi curente (gen ING Cont'ROL) - depozite bancare - o casa la care platesc credit ... (vezi toată discuția)
Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)