avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conturi bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conturi bancare

Am 2 conturi bancare .1 este mostenire de la părinți .al 2 este cont de salariu sotia are dreptul la ele dupa ce a bagat actele de divorț pot sa scot din ele.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Deduc ca intrebarile dvs ar fi urmatoarele: daca dupa ce sotia a depus actele pentru divort, puteti sa folositi banii din cele doua conturi bancare: cel mostenit si cel de salariu.
Evident ca DA! Divortul nu inseamna si partajul bunurilor ( imobile, mobile sau sume de bani).
Insa, pentru eventualitatea in care sotia ar solicita si partajul, va sfatuiesc sa va scoatet banii din conturi acum, mai ales daca aveti si depozite stranse in timpul casniciei, pentru ca de la data depunerii actiunii de partaj, se vor imparti. Mostenirile nu se impart. Acum depinde si aici modalitatea de dobandire a acestora. Aici trebuie sa-mi dati detalii.
Cat despre salariu, de la data depunerii si a actiunii de partaj, sumele de bani aflate in cont vor fi sigur impartite.
Este necesara o mentiune/reconventionala, pentru atunci cand primiti cererea sotiei de divort, prin care solicitati sa se constate ca toate bunurile dobandite de la data depunerii divortului de catre soti, sunt bunuri proprii, astfel ca salariul sa va ramana dvs. integral si sa nu mai fie supus impartelii.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Diana Camelia Diaconu, Avocat
Buna dimineata,bani din mostenire sunt din succesiune cu frați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Divort , depozit bancar exuser exuser Buna ziua, Eu si cu sotia am depus la judecatorie actiunea de divort acord, actiune semnata de ambele parti. In actiune nu s-a scris nimic despre partaj, ... (vezi toată discuția)
Partaj ianian ianian Am avut impreuna cu sotia, ea titular, eu imputernicit, mai multe depozite la termen cu valoare mare pentru a ne cumpara o locuinta. Dupa multi ani de casnicie ... (vezi toată discuția)