Am avut impreuna cu sotia, ea titular, eu imputernicit, mai multe depozite la termen cu valoare mare pentru a ne cumpara o locuinta. Dupa multi ani de casnicie am decis sa divortam. Am fost la banca si am constatat ca depozitele au fost desfiintate si banii au disparut. Ce sanse am eu sa-mi recuperez partea mea din economii daca banii nu mai sunt in banca iar sotia nu are nici un bun de valoare pe numele ei?
Un prim pas e sa obtineti un titlu executoriu. Adica faceti partajul, dovediti depozitele, cereti impartirea sumei. Dupa aia o sa va vedeti cum recuperati suma. Se poate face poprire pe venituri sau cine stie ce metoda se poate adopta in functie de situatia personala a fostei sotii.
Solicitati bancii un extras de cont, din care va rezulta data la care au fost extrasi banii.Daca data este posterioara divortului si nu ati facut partajul, suma respectiva va fi socotita ca folosita exclusiv de ea.Daca nu aveti partaj de facut, formulati actiune in pretentii pentru partea dv.din acei bani, care oricum erau bun comun.
Cererea de divort am facut-o dupa ce am vazut ca au fost desfiintate conturile si am auzit ca socrii mei au bani sa-si renoveze casa (pesionari cu pensie de 1000lei impreuna). Ideea e ca poprire nu prea are pe ce-i face ca are salariu minim pe economie.
Deja se complica situatia.
In conditiile in care banii au fost scosi fiind inca sot si sotie, inainte de divort,
se prezuma ca au fost folositi in interesul comun al familiei.Cade in sarcina dv. sa dovediti alta directie a lor, ca sa puteti recupera 1/2 cat este partea dv.
Deschideti actiune de partaj.Introduceti sumel si extrasele de cont in masa partajabila.Prezumtia ca au fost folositi in comun se poate darama.Angajati avocat