avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am avut impreuna cu sotia, ea titular, eu imputernicit, mai multe depozite la termen cu valoare mare pentru a ne cumpara o locuinta. Dupa multi ani de casnicie am decis sa divortam. Am fost la banca si am constatat ca depozitele au fost desfiintate si banii au disparut. Ce sanse am eu sa-mi recuperez partea mea din economii daca banii nu mai sunt in banca iar sotia nu are nici un bun de valoare pe numele ei?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:51, 11 Aprilie 2010
Un prim pas e sa obtineti un titlu executoriu. Adica faceti partajul, dovediti depozitele, cereti impartirea sumei. Dupa aia o sa va vedeti cum recuperati suma. Se poate face poprire pe venituri sau cine stie ce metoda se poate adopta in functie de situatia personala a fostei sotii.
Solicitati bancii un extras de cont, din care va rezulta data la care au fost extrasi banii.Daca data este posterioara divortului si nu ati facut partajul, suma respectiva va fi socotita ca folosita exclusiv de ea.Daca nu aveti partaj de facut, formulati actiune in pretentii pentru partea dv.din acei bani, care oricum erau bun comun.
Cererea de divort am facut-o dupa ce am vazut ca au fost desfiintate conturile si am auzit ca socrii mei au bani sa-si renoveze casa (pesionari cu pensie de 1000lei impreuna). Ideea e ca poprire nu prea are pe ce-i face ca are salariu minim pe economie.
Deja se complica situatia.
In conditiile in care banii au fost scosi fiind inca sot si sotie, inainte de divort,
se prezuma ca au fost folositi in interesul comun al familiei.Cade in sarcina dv. sa dovediti alta directie a lor, ca sa puteti recupera 1/2 cat este partea dv.
Deschideti actiune de partaj.Introduceti sumel si extrasele de cont in masa partajabila.Prezumtia ca au fost folositi in comun se poate darama.Angajati avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil Incognitouser Incognitouser Buna ziua, Sotia si cu mine am decis de comun acord sa divortam pe cale amiabila. Motivul divortului este acela al disparitiei iubirii dintre noi. In ... (vezi toată discuția)
Procurator de fonduri tudorica78 tudorica78 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la problema mea. Eu impreuna cu sotia mea am strans o suma de bani de-a lungul celor 15 ani de ... (vezi toată discuția)