Sotia si cu mine am decis de comun acord sa divortam pe cale amiabila. Motivul divortului este acela al disparitiei iubirii dintre noi.
In perioada de cand suntem casatoriti nu am achizitionat bunuri comune cu o valoare semnificativa (masina, casa etc.).
Eu am primit prin donatie un apartament de la familia mea. In rest mai exista niste economii in cateva conturi bancare care sunt pe numele meu. Sotia detine de asemenea cateva conturi pe numele ei.
Daca in urma divortului se va ajunge la partaj, exista riscul sa fiu obligat sa platesc despagubiri pentru imobilul primit prin donatie de la familie?
Economiile din conturile bancare pot fi subiect de partaj?
Imobilul pe care dvs l-ati primit prin donatie nu va face obiectul partajului daca in actul de donatie sunteti trecut doar dvs!
Referitor la economiile din conturile dvs (depozitele bancare), acestea fac parte din masa partajabila si vor fi impartite de catre instanta sau , prin partaj voulntar , pe cale amiabila , intre dvs si sotie!B-)
Buna seara,
Imobilul primit prin donatie nu va intra in masa partajabila,cu exceptia cazului in care in actul de donatie este trecuta si sotia dvs.
Economiile vor face obiectul partajului.
Deoarece bunul imobil a fost primit doar de dv. prin donatie , chiar in timpul casatoriei, nu va intra in masa bunurilor comune supuse partajului.
Avand in vedere faptul ca aveti doar niste conturi bancare, parte pe numele dv. si parte pe numele sotiei, daca va intelegeti cu sotia in ceea ce priveste cui si cat din aceste conturi sa ramana fiecarui sot, nu mai este necesar partajul.
Partajul poate fi introdus numai daca exista neintelegeri in ceea ce priveste impartirea bunurilor comune dobandite de soti in timpul casatoriei. Fiind vorba despre conturi bancare si nu despre imobile, in caz de intelegere, nu aveti nevoie nici de o tranzactie, deoarece conturile le puteti lichida si imparti banii, cum hotarati de comun acord fara a fi necesar vreun act care sa consfinteasca acest lucru. ;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
anditaru
are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj
caterine
Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)