avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii singur}ce se poate intampla?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anditaru , utilizator 14:01, 2 Octombrie 2010
Oricare dintre soti poate promova actiunea de divort, conditia fiind ca reclamantul sa probeze ca exista motive temeinice pentru desfacerea casatoriei.
In privnta bunurilor, daca sotii au achiziotionat bunuri in timpul casatoriei ( ma gandesc ca e vorba de bunuri mobile pe care le -ati achizitionat iar dvs. le-ati vandut si cheltuit banii) sotia dvs. poate promova actiune de partaj, proba in cadrul procesului care au fost bunurile achizitionate impreuna, ca acestea au ramas in posesia si folosinta dvs.exclusiva , iar daca instanta le va retine la masa de partaj si in fapt ele nu mai exista, acestea vor fi incluse in masa de partaj si veti fi obligat la plata cotei de 1/2 din contravaloarea acestora catre sotia dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
toate bunurile mobile sunt cumparate pe numele meu,cu ce poate ea demonstra existenta acestora?mentionez ca sotia este in strainatate de ceva timp.
Daca bunurile mobile sunt cumparate pe numele dvs. dar in timpul casatoriei, acestea sunt tot bunuri comune, iar probele admise de lege in privinta dovedirii calitatii de bun comun sunt proba cu interogatoriul dvs. si proba testimoniala-adica cu martori.
Daca bunurile sunt cumparate inainte de casatorie, acestea sunt bunurile dvs. proprii si nu pot face parte din masa de partaj.
Daca bunurile sunt achizitionate in timpul casatoriei dar dupa despartirea sotilor in fapt, se pot administra probe in sensul achizitionarii doar de catre unul dintre cei doi soti adica cu contributia exclusiva doar a unuia dintre ei.
bunurile sunt cumparate dupa plecarea ei pe numele meu,dar si ea poate proba ca atrimis bani acasa,dar nu neaparat pt.cumpararea bunurilor.se poate face un partaj pe cale amiabila?
da, ii puteti da o parte de bani inapoi , iar dansa semneaza ca partajul a fost facut intre voi, ca a primit suma de bani si ca nu mai are pretentii. asta dupa divort

Alte discuții în legătură

Partaj (divort ) bunuri mobile aflate in folosinta altei persoane aurel_vl aurel_vl In cadrul partajului dupa divort fosta sotie a introdus la masa partajabila ca bunuri comune mai multe bunuri de uz gospodaresc ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)