avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am 15 ani de casnicie, doresc sa stiu daca masina este pe numele meu si sunt in divort, va trebui sa-l despagubesc pt. ca masina sa-mi ramana mie?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:54, 29 Iunie 2011
Daca e cumparata in timpul casatoriei ea este bun comun si intra in masa de partaj bunuri comune ... va puteti intelege asupra acesteia, in sensul ca sa va ramana in schimbul unei sume de bani, iar daca nu ajungeti la un consens va hotara instanta cui va fi atribuita si care este sulta aferenta.
daca e bun achizitionat in timpul casatoriei, e comun si trebuie sa-l despagubiti.
daca puteti dovedi ca banii pt achizitionare au fost proprii (din donatii, etc, nu-l mai despagubiti
Chiar daca masina este pe numele dvs. insa este achiziotionata in timpul casatoriei, aceasta are calitatea de bun comun si este supusa partajului de bunuri comune, urmand ca in cadrul partajului sa solicitati atribuirea in natura a acesteia si sa-l despagubiti pe sotul dvs. cu contravaloarea cotei sale care poate fi de 1/ 2 sau mai mica in functie de contributia efectiva avuta la achizitionarea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si cedare bunuri fostului sot jenica_01 jenica_01 Buna ziua, am nevoie va rog de un sfat, am divortat de 6 luni cu acordul ambeler parti. Impreuna cu sotul meu avem un credit ipotecar pe apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab in urma unui divort celui caruia se incredinteaza copilul spre crestere si educare i-i revine cota parte m-ai mare in partajarea bunurilor comune dobindite in ... (vezi toată discuția)