avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in urma unui divort celui caruia se incredinteaza copilul spre crestere si educare i-i revine cota parte m-ai mare in partajarea bunurilor comune dobindite in timpul casatoriei?
Nu.
Nu, dar exista posibilitatea de a i se acorda dreptul de a locui in aceiasi locuinta (persoanei careia i se incredinteaza minorul) daca bunul a fost achizitionat in timpul casatoriei cu obligarea acesteia de a despagubi cealalta parte. Mentionez ca bunul respectiv trebuie sa nu fi fost achizitionat din alte surse de venituri (mosteniri, ci doar bunuri comune).
Pt un raspuns cat mai exact, in orice speta trebuie sa ai acces la toate elementele legate de cazul respectiv. De aceea, va recomand o consultatie de specialitate.
La aprecierea cotei care revine fiecaruia dintre soti ca urmere a cererii de partaj judiciar dupa desfacerea casatoriei instanta va tine cont de gradul de contributie al fiecaruia dintre soti la spezele casniciei. Astfel se va aprecia de catre instanta cu cat a contribuit fiecare dintre soti la dobandirea bunurilor comune, apreciindu-se si gradul de contributie al sotiei la intretinerea gospodariei. Nu conteaza ca minoril a fost incredintat unuia sau altuia dintre soti.Dar cel caruia i-a fost incredintat minorul spre crestere si educare va putea solicita ca apartamentul care face parte din masa partajabila sa ii fie atribuit lui (el facand dovada ca este mai in nevoie decat celalalt sot), ramanadu-i sarcina ca sa ii achite o diferenta de bani sub forma de sulta celuilalt sot in funcie de cota stabilita de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa exclusiva a sotului ADANNA ADANNA Am divortat, avem sentinta...urmeaza si partajul... Divortul s-a produs din culpa exclusiva a fostului sot: Adica, plecat de acasa, relatie extraconjugala, ... (vezi toată discuția)
Partaj cristinani cristinani Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)