avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preluare praxis medicina de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preluare praxis medicina de familie

In cazul preluarii unui praxis de medicina de familie, poate noul doctor, persoana fizica sa faca angajari? Sau trebuie sa-si infiinteze propria firma si sa faca angajari doar ca persoana juridica autorizata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 5 Iunie 2016
Poate sa faca angajari. Nu are nicio interdictie in acest sens.
Medicul respectiv este organizat si isi desfasoara activitatea ca si cabinet medical individual de medicina de familie.
Nu este obligatoriu sa functioneze ca si SRL pentru a putea sa faca angajari.Se aplica prevederile OUG 124/1998,modificata si completata,ART. 2al.(1),in care se specifica:
(1) In cabinetul medical individual isi exercita profesia medicul titular, care poate avea ca salariati ori colaboratori medici sau orice alta categorie de personal.
arusteicarmen a scris:

In cazul preluarii unui praxis de medicina de familie, poate noul doctor, persoana fizica sa faca angajari? ...



In sensul art.14 alin.1 C.mun., prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinete medicale individuale ukzspan ukzspan Buna ziua, Cabinetele individuale medicale ale doctorilor de familie au personalitate juridica ? - Ele au CUI eliberat de CASA DE SANATATE au registrul ... (vezi toată discuția)
Cabinete medicale individuale ukzspan ukzspan Subiect: Cabinete medicale individuale Buna ziua, Cabinetele individuale medicale ale doctorilor de familie au personalitate juridica ? - Ele au CUI ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare pfa bithas bithas buna ziua, sunt medic si am infiintat PFA in vederea deschiderii unui Cabinet Medical Individual. Am nevoie sa colaborez cu un asistent medical (angajat la ... (vezi toată discuția)