avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea in indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea in indemnizatie

Buna ziua. In legatura cu noua lege privind indemnizatie crestere copil : organele competente inca nu au formulare pe noile cereri, nu stiu cum se depun dosarele pt reintrare in indemnizatie. Spun ca inca nu au prmit nimik. Normele noii legi le am citit, stiu despre ce e vb dar se pare ca cine trebuie sa se ocupe de asa ceva nu stie.Din cate mi ati zis dosarul se depune pana la 1august. Cum ar trebui sa fac: de la 1 iulie stau acasa( fetita face 2 ani la sf lui martie, eu sunt in stimulent de insertie) si imi depun dosarul pana pe 1 august? Mi s a spus sa mai sun dupa 15 iunie dar mi e sa nu depun dosarul prea tarziu. Din cate am inteles e nevoie doar de o cerere si o decizie de suspendare a activitatii. Tinand cont ca legea intra in vigoare de la 1 iulie, incepand ci 1 iulie pot sta acasa? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 5 Iunie 2016
Proiectul de modificari la Normele de aplicare nu a intrat inca in vigoare , prin urmare, nu exista nici tipizate de cereri noi.

Proiectul prevede:
"Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a Legii nr.66/2016, se află în plata stimulentului de inserție, în concediul fără plată prevăzut de art. 6 din ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, cu modificările și completările ulterioare sau în una dintre situațiile prevăzute de art. 11 alin.(2) din același act normativ, reluarea drepturilor de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului se face începând cu drepturile lunii iulie 2016, dacă cererea prevăzută la alin.(1) se depune până la data de 1 august 2016 inclusiv."

In acest sens, dvs va puteti face cerere de acordare a CCC catre angajator incepand cu 01.07.2016, dupa care sa va depuneti dosarul la AJPIS/Primarie.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului cliviaus10 cliviaus10 Sunt mama unui copil de un an si sase luni. Am revenit la munca cu cateva zile inainte de a implini copilul un an. Sunt in perioada in care dispun de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil- noua lege Bips Bips Buna ziua! Noua lege privind indemnizatia crestere copil va intra in vigoare incepand cu 1Iulie. Zilele astea am tot fost la organele competente pt a ma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - legea noua bascu bascu Buna ziua Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns la urmatoarea situatie: Copilul meu s-a nascut in 10 aprilie si eu ca tata vreau sa intru in concediu de ... (vezi toată discuția)