avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nerespectare PUZ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nerespectare PUZ

buna ziua,

va cer sfatul in privinta unei situatii legate de PUZ.

In anul 2010 Primaria TgMures confera documentatia pentru ridicarea unor case intr-o zona noua (fara constructii) cu acces initial pe un drum de pamant (3.5m latime). Documentele specifica faptul ca drumul public trebuie sa aiba la final 10m latime, iar constructorul face actele de donare catre Primarie pentru parcelele din proprietate in conformitate cu aceasta cerinta. Toata documentatia este corecta, casele se intabuleaza si primesc numar cadastral.
In anul 2011, Primaria confera o documentatie similara pentru o parcela inaintea celei in cauza d.p.d.v. al drumului de acces. La fel, PUZ specifica un drumul de acces de 10m latime. Problema intervine la aceasta parcela, proprietarul nu respecta PUZ si drumul ramane 3.5m latime, iar locatarii parcelei "din spate" sunt ingraditi de acces la utilizati. Drumul nu este predat Primariei.
S-au facut cateva sesizari catre Primarie, Administratia Domeniului Public, etc. insa deocamdata fara rezultat. oarecum, raspunsul fiind ca respectarea PUZ sa se faca prin caderea la intelegere cu proprietarul si despagubirea lui pentru a preda drumul de latimea cuvenita.
Va intreb, in conditiile in care PUZ este nerespectat si nu exista indicii de a-l respecta, gardul este zidit, zugravit, vopsit, sunt bransamente la baza lui, iar in curte este plantata vegetatie (tuya, etc.) care este solutia si cine trebuie sa o puna in aplicare?
Exista posibilitatea de a modifica ulterior un PUZ? Trebuie despagubit proprietarul pentru a respecta acest PUZ?

Va multumesc anticipat,
Cosmin C.

Alte discuții în legătură

Teren agricol privat- obligativitatea de a ceda teren pentru drum stephanatsea stephanatsea Am cumparat un teren de 1000mp intr-o comuna de langa Sibiu. Inainte de dezmembrare, parcela din care am cumparat eu era de 5000mp cu o latime de 30m, cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)
Drumuri de acces pe ambele laturi alea unei parcele? CristiZXCV CristiZXCV Buna ziua, Am rugamintea sa imi oferiti un sfat pentru urmatoarea situatie: Detin un teren de forma dreptunghiulara de latime de 28 m si impreuna cu ... (vezi toată discuția)