Buna ziua,
Am rugamintea sa imi oferiti un sfat pentru urmatoarea situatie:
Detin un teren de forma dreptunghiulara de latime de 28 m si impreuna cu vecinii din partea stanga a parcelei am cedat fiecare o bucata de teren pentru a face un drum de acces pe toata lungimea terenului (Drum 1 din schita). Ulterior drumul a fost inclus in PUZ/PUG si Primaria ne-a dat si un nume de strada si chiar a amplasat o placuta cu numele strazii. Drumul este in continuare privat, nu l-am cedat primariei. Recent am aflat ca Primaria a prevazut in PUZ/PUG inca un drum si in partea dreapa a parcelei mele (Drum 2 din schita) fara ca eu sa solicit acest lucru sau sa fiu informat (spre deosebire de toate drumurile private din zona, acesta - drum 2 - nu este trasat sau marcat prin placuta).
Eu nu am nevoie sa utilizez acest drum si faptul ca sunt obligat (prin certificatul de urbanism) sa cedez teren pentru inca un drum imi creeaza un prejudiciu material consistent isi imi restrange posibilitatea de a pune in valoare terenul.
Mentionez ca toate parcelele din zona respecta regula urmatoare: doua parcele alipite incadrate de doua drumuri pe partile laterale. Astfel, fiecare proprietar cedeaza teren pentru un singur drum. Eu sunt obligat sa cedez pentru doua drumuri.
Ce pot sa fac in aceasta situatie pentru a evita cedarea de teren pentru drumul din partea dreapta (Drum 2)?
Multumesc,
Gabriel
Atasez schita:
[ link extern ]