Am act de proprietate si intabulare facuta de Oficiul de Cadastru redactat si autentificat de un birou de notariat din Galati in februarie 2009 .Acest act prevede o suprafata a terenului de 583mp si drum in indiviziune pentru cale de acces pe tot aliniamentul de 2m.Vecinii de pe partea opusa drumului care au si case au lasat conform actului lor de proprietate 3m. Rezulta un drum de 5m latime.Mentionez ca drumul este lung de aprox.300 m ,este tranzitat doar de rezidentii de pe aceasta alee si se termina intr-o alta alee .In vara 2009 am depus dosarul cu documentatia pentru obtinerea Certificatului de Urbanism la care am anexat actul de proprietate, extras de carte funciara si planul casei .Am obtinut Certificat de Urbanism tocmai in data de 09.11.2009. Acum am depus la Primaria Galati dosarul cu documentatia pentru PUD impreuna cu toate avizele cerute( 1500ron PUD+ 2000 ron avizele+ 5000 ron proiectul casei si documentatia pentru PUD si PAC). Mi-a fost respins dosarul pe motiv ca POT-ul pentru acea zona este de 30% si noi aveam POT de 35%. Daca voiam sa pastrez POT-ul de 35% trebuia sa fac PUZ. Am aflat ca nu exista PUZ si PUG pentru acea zona.Arhitectul ne-a modificat documentatia si cand sa o depunem a mai venit o adresa de la Primaria Galati ca trebuie sa lasam inca un metru din teren pentru drumul de acces desi acel metru este inclus in terenul propriuzis pentru care exista intabulare.Asta ar implica schimbarea tuturor actelor inclusiv o alta intabulare si pierderea tuturor avizelor care s-au cerut pentru cele doua dosare(Certificat de Urbanism + PUD).Bineinteles ca Primaria cere acel teren fara sa ofere nicio despagubire, ci doreste sa-l donez pe cheltuiala mea .
Va intreb urmatoarele:
- daca intabularea si actul terenului s-au facut respectand legea, de ce Primaria nu vrea sa recunoasca actele oficiale?
-la ce sa ma astept ?
- va rog sa-mi dati solutia legala avand in vedere ca Arhitecta sefa Galati a dispus ca drumul de acces sa fie de min. 6m latime conf. Anexa 4 din Regulamentul General de Urbanism.Mentionez ca nu exista PUZ pe zona respectiva si Oficiul de Cadastru nu a avut un plan care reglementa ce latime trebuie sa aiba strazile din acea zona drept pentru care au dispus ca trebuie sa lasam pentru drumul de acces min. 1.50m( noi am lasat 2m).
- Santurile sapate pe un teren pot sa insemne inceperea lucrarilor de constructie?
Astept raspunsurile dvs in functie de care voi actiona. Va multumesc.
Imi pare rau, nu inteleg... sunt ba 2 metri, ba 5...
E normal ca primaria sa vrea 6, cred ca e minimul de strada fara trotuar, nu mai retin... cert e ca trebuia sa va fi spus initial.
Depinde cate locuinte aserveste etc.
Trecerea "aleii" in proprietatea primariei nu poate fi decat un avantaj pentru vecini, nu vad de ce va supara; asta inseamna in viitor iluminat public, retea de canalizare platita de primarie etc.
Cat despre actiunea dv. in functie de parerile de pe un forum, va rog sa nu va tratati dupa ce spune un forum medical... ca durerile de cap pot avea mai multe cauze si pana nu se fac analize medicale, respectiv opana nu se vad actele, nu se pot pune diagnostice medicale/juridice.
Asa incat, o mare greseala ar fi sa nu folositi numai consultanti de specialitate, care au vazut si cunoscut toate actele, schitele, situatia de fapt...
Tratamentul medica si solutia legala se dau de specialisti, nu de forumisti; noi putem numai sa va dam pareri despre originea durerii dv, de cap.
Nu am inteles cu aleea aceea de acces, cert e ca ea nu e infundata, ci da intr-o alta alee care ma gandesc... o fi publica? ce latime ar avea? Ce deserveste aleea aceea? Are o denumire?
Ce act anume nu va rcunoaste, ca mie imi pare ca va recunosc actele, numai ca ca mai cer ecva in plus... cam un metru!
Stimata doamna Gina
Sunt o locuitoare a Bucurestiului si va informez ca desi terenul pe care l-au cumparat parintii mei a fost vaduvit cu intrarea trotuarului cu 1 m pe 10 m cat aveam deschiderea la strada nu am fost despagubiti cu nimic de catre primaria sectorului in care se gaseste terenul. Cel mai bine e sa nu va enervati ca tot ca ei ramane, va trebui sa cedati teren pentru drum.
Cu multa compasiune o locuitoare cu "experienta" nedorita dar asta e.
Cu stima
Din nefericire, aceste situatii exista si ar trebui cunoscute de catre proprietari.
Cand primiti un certificat de urbanism cu o anumita retragere de la strada... iti cam dai seama ca s-ar putea ca odata sa ti se ceara ceva teren pentru largire strada...
In plus, aceste largiri au ca finalitate cresterea valorii terenului, de asta nu am auzit pe nimeni plangandu-se...
Or, fiece avantaj are un dezavantaj...
hacman
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce bine ar fi sa cunoasca toata lumea ce spuneti dv, stimata dra avocat.
Din nefericire, pagubiti sunt cei cu terenuri mici, mama a cumparat 250 mp (in anul 1946) si s-a ales cu 240 in urma ciuntirii pentru largire trotuar, dar impozitul pe teren a ramas la fel, nu vin sa evalueze spatiul ramas de impozitat, eventual tu proprietar trebuie sa platesti expert sa dovedesti cat ai de fapt...
Numai bine,
Cu stima,=D>
Aveti un act de la Primarie pentru asta, nu? L-ati dus la Directia de impozite?
Evaluarea nu va convine, credeti-ma, ca daca e zona dezvoltata va incadreaza in alt coeficient si dati mai mult impozit poate...