avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dezmembrare teren in 3 parcele, primaria ma obliga sa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dezmembrare teren in 3 parcele, primaria ma obliga sa fac PUZ

Buna ziua!
Acum doi ani am achizitionat un teren de aprox. 7800 mp si l-am dezmembrat prin CU in 3 parcele, partea din spate teren industrial, a doua parcela drum si a treia curti constructii conform PUG. A venit momentul sa il dezmembram pe cel din urma 5400 mp si am decis sa depunem un CU pentru dezmembrare in 3, parcela de drum laterala, o parcela mica de 650 mp in capatul parcelei mari si restul parcelei. CU a fost respins in temeiul ca trebuie elaborat PUZ(fara alte detalii!) pe toata parcela de 5400 mp. Mentionez ca zona din PUG din care facem parte este definita ca 'Zona de locuinte cu functiuni complementare', dar exista zone in care scrie clar in PUG ca este necesara elaborare PUZ.
Vin cu o rugaminte de indrumare catre dvs., daca exista vreo lege care ma obliga sa fac PUZ sau daca pot continua cu dezmembrarile, banuiesc ca doar prin avocat..... si poate un sfat de rezolvare a situatiei.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Darius98, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 23:44, 6 Martie 2021
Daca apreciati ca CU nu respecta PUG puteti solicita anularea CU la instanta de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol privat- obligativitatea de a ceda teren pentru drum stephanatsea stephanatsea Am cumparat un teren de 1000mp intr-o comuna de langa Sibiu. Inainte de dezmembrare, parcela din care am cumparat eu era de 5000mp cu o latime de 30m, cu ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Drumuri de acces pe ambele laturi alea unei parcele? CristiZXCV CristiZXCV Buna ziua, Am rugamintea sa imi oferiti un sfat pentru urmatoarea situatie: Detin un teren de forma dreptunghiulara de latime de 28 m si impreuna cu ... (vezi toată discuția)