avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratii cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratii cass

am o nelamurire daca am un angajat care are domiciliul in alt judet declaratiilie le depun pt el la cass din judetul unde are domiciliul? iar declaratia 102 depun separat la admin financiara de unde are domicilul si virarea sumei aferente in cont unc de la trez judetului respectiv
Cel mai recent răspuns: Bajinaru Ramona , utilizator 12:31, 14 Iunie 2010
angajatul nu are nici o problama atat timp cat nu se imbolnaveste.
In momentul in care are o problema de sanatate va avea dificultati si anume:
1. consultatii gratuite (medic de familie) NU (doar daca veti merge dvs la casa de sanantate unde depuneti declaratia cu adeverinta medicala pt vizare)
2. concedii medicale - in functie de fiecare casa de sanatate (de ex la Mehedinti daca nu e depusa declaratie pt persoana respectva la CASS MH nu se pot elibera CM nici macar cu acea adeverinta vizata - angajatul figurand neasiguratm, caz in care va trebui depusa rectificativa)
Prin urmare e muuuuult mai simplu sa depuneti declaratia pe case de sanatate sau in cazul dvs, acel angajat sa-si schimbe de bunavoie medicul actual de familie cu unul din judetul in care depuneti declaratia.
(eu depun decl in 6 judete)
eu depun online declaratia, o listez si o trimit si prin posta. in cazul acestui salariat cum procedez? o mai pot trimite online?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
Vioreld, utilizator
Eu nu am avut probleme de acest gen,desi transmit declaratii la 38 de case de sanatate.
In afara de Vrancea care ofera posibilitatea semnarii electronice a fisierelor,pentru toate celelalte case listez declaratiile,trec nr de inregistrare(acolo unde e cazul) si le trimit prin posta cu confirmare de primire.

Daca respectiva casa de sanatate are posibilitatea de incarcare a celor 3 fisiere urmare a transmiterii online,conectare server sau pe mail,o puteti transmite fara nici o problema.
Angel 2007 a scris:

[...] si le trimit prin posta cu confirmare de primire.

Solutia Angelei Nedelcu mi se pare cea mai potrivita in contextul actual. Traim in Romania, nu uitati asta, si aici angajatii bugetari sunt multi si se "hranesc" cu hartii nu cu emailuri.
1-declaratia FNUASS- declaratia privind evidenta obligatiilor de plata catre bugetul FNUASS..... se depune acolo unde angajatorul are sediul

2-declaratia privind contributia la asig sociale de sanatate se depune acolo unde salariatul declara ca are medic de familie si domiciliu,si cuprinde
->Lista nominala cuprinzand persoanele asigurate....
->centralizator referitor la obligatii plata....

Si eu am salariatii la 2 case :PH si DB
CONTR ANGAJATOR CONTR ANGAJAT
DATORAT VIRAT DATORAT VIRAT
DB 37 37 40 40
PH 263 263 280 280
TOTAL 300 300 320 320

Este corect asa sau la virat trebuie toata suma la PH?
Firma are sediul in PH

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii sanatate Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care am un salariat din alta localitate, ce anexe din declaratia la sanatate trimit la casa de sanatate respectiva? (vezi toată discuția)
Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Declaratie sanatate Vioreld Vioreld buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o problema. lla declaratia de sanatate de luna trecuta la rubrica TOTAL SUMA DE RECUPERAT DE LA FNUASS am 200 lei. pentru ... (vezi toată discuția)