avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa efractie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa efractie

Buna ziua,
As dor sa va aduc la cunostinta o situatie aparte in care ma aflu. Am mostenit un apartament de la mama mea, decedata in 2009, iar in prezent, in acest imobil nu locuieste nimeni . La un interval de aproximativ 2 saptamani eu ma duc la acel apartament pentru o verificare de rutina si cateva lucrari de renovare . Saptamna trecuta, cand am ajuns in fata blocului, am fost abordat de catre un vecin , care mi-a relatat ceva absolut bizar; se pare ca in urma cu aproximativ 2-3 saptamani a surprins in fata apartamentului meu o familie de rromi care bateau cu putere in usa . In momentul in care au fost luati la rost, acestia au deventi agresivi, verbal, plecand abia in momentul in care vecinul meu i-a amenintat ca va chema politia. Ulterior, vecinul meu a aflat de la alti locatari ca au mai venit si alti cetateni rromi la usa mea in inspectie, invocand faptul ca , ba vor sa cumpere apartamentul ala, ba ca au aflat ei ca proprietarul a murit si au decis sa se mute acolo. Am fost aboslut socat sa aflu, ca o intreaga familei de rromi ( sot, sotie si 2 copii ), au venit la usa mea pentru a ocupa acel apartament ! Ieri am schimbat de urgenta butucul si am incuiat apartamentul atat sus cat si jos; ma gandesc sa montez si un sistem de alarma . Ce parere aveti, as putea depunde o plangere la politie sau macar catre ofiterul de proximitate ? Ce as putea face pentru a descuraja o astfel de tentativa ? Ma gandesc cu groaza ca as putea sa ii gasesc in casa mea si sa nu ii mai pot da afara, decat cu mare scandal, iar apoi sa-mi fie frica sa mai merg pe strada . Inca nu pot intelege, cum le-a putut trece prin cap ca se pot muta intr-un imobil, doar pt ca proprietarul nu sta acolo.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
marius_vlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius_vlad , utilizator 14:13, 14 Iunie 2016
@marius_vlad a scris
Inca nu pot intelege, cum le-a putut trece prin cap ca se pot muta intr-un imobil, doar pt ca proprietarul nu sta acolo

Raspuns: Pentru ca traim in Romania postdecembrista, tara in care legile te obliga sa fii hot, nu ca pe vremea comunistilor cand legile erau gandite sa te oblige sa fii corect.

In rest sesizati politia si poate ii afla si ii sperie.
Rugati vecinul sa sune dansul la politie daca situatia se repeta (fara sa deschida usa).
Luati lucrurile de valoare din locuinta.
Eventual montati o alarma antiefractie.
Bafta!
Faceti acte de mostenire si puneti alarma sa va anunte pe telefon daca incearca cineva sa intre.

Aveti dreptul sa va mutati acolo.

Evitati pe cat se poate sa va intre in apartament acele persoane deoarece dupa aceea o sa va coste procesele foarte multi bani si daca nu veti avea bani ati putea avea suprize neplacute.
Un proces de acest fel poate dura si 4-5 ani pe putin daca ei isi angajeaza avocat.
Usile metalice montate corect nu permit asa ceva - poate ati urmatit pe net o tentativa de mandat de perchezitie la un apartament dotat cu asa ceva. 3 oameni au muncit 15-30 min sa o darame, si stiau toti pe o raza de cateva blocuri. Lasati numarul de telefon la vecini sa va sune daca apare cineva prea insistent.
Cine se stabileste acolo ilegal nu darama usa .
O data intrati e f greu de evacuat . Nici propria usa nu o puteti sparge!
Montati o alarma si faceti contract cu o firma de paza (desi e destul de scump).

Dar cred ca o usa blindata e cea mai ieftina solutie.

Alte discuții în legătură

Camera video Dinte Dinte Buna seara! Am voie sa imi montez o camera de supraveghere deasupra usii mele, usa apartamentului? (mentionez ca locuiesc la bloc). Camera sa fie pe casa ... (vezi toată discuția)
Montare sirena alarma pe holul blocului jbl200w jbl200w Buna Seara, Ma lovesc si eu de o problema cu asociatia de locatari. Am montat un sistem de alarma in apartament iar sirena este montata in fata usii. Am un ... (vezi toată discuția)
Sisteme de securitate camia_bobo camia_bobo am montat un sistem de alarma unui prieten care are un mic magazin alimentar. recent la un control al politiei din localitate i s-a spus ca nu este legal ce am ... (vezi toată discuția)