avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rutiera
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rutiera

a fost prins sotul meu de un echipaj de politie in chitila conducand cu o dovada expirata de catava zile6 (permisul fiind ridicat pentru o luna de zile pentru o neacordare de prioritate la pietoni) i sa intocmit dosar penal asta fiind anul trecut de craciun 15dec. pana acum am asteptat de la parchetul de pe langa jud. buftea sa ne cheme procurorul la audiere . Acum am fost sunati de politia din bucuresti pe barbu vacarescu la audiere . Intrebarea mea este de ce sa intors dosarul de la parchet la politie... politaiul ia spus sotului k vrea sa -l mai audieze o data. urmeaza sa i dea vre o amenda si sa i dea permisul ,?tin sa mentionez ca avea permis de profesionist cu toate categoriile si nu a avut alte abateri . va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nutzy_36 , utilizator 20:19, 8 Iunie 2016
In principiu chiar daca permisul este suspendat si se circula, nu va exista infractiunea de conducere fara permis. Pentru ca omul avea permis, numai ca era suspendat.
Este foarte posibil sa scape cu o amenda si atat.
Nu il cheama sa-i dea permisul sau vreo amenda, il cheama sa il audieze daca asa v-a spus. Cand o sa fie finalizata UP o sa trimita dosarul la parchet cu propunerea corespunzatoare. Sunt sanse ca procurorul sa dispuna renuntarea la UP. V-am subliniat mai jos unde este incadrata fapta si cum este pedepsita, in cazul in care dosarul ajunge la instanta.

ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).

@av. Paisa:
Se retine art. 335 alin.2 c.p. in cazul in care se circula cu permisul suspendat
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
va multumesc!
dosarul a fost la parchetul de pe langa judecatoria buftea si sa intors la politie,nu trebuia sa ne cheme procurorul la parchet la audiere de ce ne cheama la politie ?
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Am condus cu dovada expirata Georganakali Georganakali Salut.,..am aproape 4luni de cand nu primesc un raspuns de la politie. Am cat.B.C.E de 23 ani si asta este primul dosar prin asta ami cadtig ezistenta .va ... (vezi toată discuția)
Am condus fara carnet ! AlyN. AlyN. Buna seara,aseara am fost sunat de un prieten sa merg sa ii fac franele la masina. A venit m-a luat de acasa si mergeam spre locuinta acestuia. Pe drum masina ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis la prima abatere ContSters408397 ContSters408397 Buna ziua! Dintr-o prostie am luat masina tatalui meu si am scos-o din parcare, am mers cam 200m cu ea si m-am intors inapoi, nu s-a produs nici un accident,nu ... (vezi toată discuția)