avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CIC

Buna ziua. Am o salariata care a revenir din CIC pana la doi an pe 01.05.2016. Am reactualizat CIM, dar mi-am redus activitatea la firma si nu mai am nevoie de ea. Pot sa o trimit in somaj? Si ea direste acest lucru.
Cel mai recent răspuns: SALLAY CATALINA , utilizator 16:45, 8 Iunie 2016
SALLAY CATALINA a scris:

... Pot sa o trimit in somaj? Si ea direste acest lucru.

O puteti concedia , astfel incat sa beneficieze de somaj.

Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emitere si eliberare adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.
- completarea si transmiterea incetarii c.i.m. in REVISAL la data incetarii c.i.m.
1. - Daca o concediati cu art. 65 din Codul muncii poate beneficia de indemnizatie de somaj daca perioada lucrata dupa CCC impreuna cu perioada lucrata inainte de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si luazie) fac 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Dar trebuie sa-i acordati si preavizul prevazut in contractul individual de munca (CIM).

2. In adeverinta de venituri pentru somaj (Anexa 26) ii treceti lunile lucrate dupa terminarea CCC si, pana la 12 luni, ii completati cu lunile lucrate inainte de concediul de maternitate.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Restructurare post lilianan lilianan Buna ziua, as vrea sa restructurez un post si as vrea sa ma ajutati , daca se poate, cu etapele concedierii individuale, eventual formulare Multumesc (vezi toată discuția)
Desfiintare post in urma concedierii conform art. 65 alecsuta alecsuta Buna ziua, Un angajat din cadrul companiei a fost concediat cu art. 65. Stiu ca postul trebuie desfiintat si deasemenea trebuie sa dispara din organigrama ... (vezi toată discuția)