avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor - 15 ani, probleme cu parintii, logodna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor - 15 ani, probleme cu parintii, logodna

Buna, am nevoie urgenta de ajutor, plizz fara jigniri si alte chesti. Am 15 ani si am o problema grava de tot cu parintii, vreau sa ma trec pe numele prietenului meu care este major si imi este frica sa nu fie ridicat de organele de politie. Am zis sa ne logodim, cu ce ne poate ajuta o logodna, nu ne mai poate desparti nimeni? Va rog ajutatima......:((:((:((
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:53, 8 Iunie 2016
Logodna este promisiunea reciproca de a incheia casatoria.Pe de alta parte,casatoria in mod normal se poate incheia daca viitori soti au implinit 18 ani.Este adevarat ca,potrivit art.272(2)NCC, pentru motive temeinice,minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical,cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minroul isi are domiciliul.In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria,instanta de tutela hotaraste asupra acestei divergente,avind in vedere interesul superior al copilului.Pe scurt, trebuie sa astepti pana implinesti varsta de 16 ani.
Logodna reprezinta doar o promisiune. Nu are implicatii juridice. Va recomand sa va continuati studiile, viata de adolescent si sa lasati aceste aspecte ale vietii de adult pt viitor.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
Company Advising, utilizator
Ce problema grava ai cu parintii și care e legătură dintre problemele cu parintii și logodna la 15 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma logodesc ana_maria123 ana_maria123 buna ma numesc ana maria am 17 ani si vreau sa ma logodesc cu iubitul meu cornel si are 29 ani ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie la 16 ani mitza16 mitza16 vreau sa stiu exact daca fata are 16 ani IMPINITI si parinti sunt de acord mai trebuie dispensa de varsta? (vezi toată discuția)
Bună ziua - condiții căsătorie minoră Alexandru anitoiu Alexandru anitoiu Am și eu o întrebare, O fata de 17 ani ce are copil se poate cununa? E o întrebare scurta.. Va mulțumesc. (vezi toată discuția)