Buna, am nevoie urgenta de ajutor, plizz fara jigniri si alte chesti. Am 15 ani si am o problema grava de tot cu parintii, vreau sa ma trec pe numele prietenului meu care este major si imi este frica sa nu fie ridicat de organele de politie. Am zis sa ne logodim, cu ce ne poate ajuta o logodna, nu ne mai poate desparti nimeni? Va rog ajutatima......:((:((:((
Logodna este promisiunea reciproca de a incheia casatoria.Pe de alta parte,casatoria in mod normal se poate incheia daca viitori soti au implinit 18 ani.Este adevarat ca,potrivit art.272(2)NCC, pentru motive temeinice,minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical,cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minroul isi are domiciliul.In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria,instanta de tutela hotaraste asupra acestei divergente,avind in vedere interesul superior al copilului.Pe scurt, trebuie sa astepti pana implinesti varsta de 16 ani.
Logodna reprezinta doar o promisiune. Nu are implicatii juridice. Va recomand sa va continuati studiile, viata de adolescent si sa lasati aceste aspecte ale vietii de adult pt viitor.