avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie vechime in munca pentru mame cu 4 copii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie vechime in munca pentru mame cu 4 copii

Am 58 de ani cu o vechime in campul muncii de peste 25 de ani,sunt mama a patru copii.Va rog sa imi spune-ti daca mai exista legea (o stiam acum vreo 25 de ani) prin care mama care a nascut si crescut mai mult de patru copii are dreptul sa se pensioneze mai devreme- fara penalitati ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:47, 21 Iunie 2016
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice nu mai prevede reducerea varstei standard de pensionare pentru mamele care au nascut si crescut un anumit numar de copii.
Multumesc pentru raspuns.Ce pacat totusi !
Mai intrati pe forum sa va interesati deoarece unii parlamentari au propus reducerea varstei standard de pensionare pentru mamele care au nascut si crescut un anumit numar de copii dar inca nu s-a materializat propunerea acestora.
Intru zilnic...multumesc.Credeti ca o petitie nationala ar determina pe parlamentarii nostri sa si voteze o astfel de lege?
Puteti incerca o petitie online:
[ link extern ]
Dar pana la finalul anului 2016 nu cred ca veti obtine mai mult de 10.000 de adeziuni(semnaturi).
Verificati daca nu exista deja o astfel de petitie.
Tineti cont si de faptul ca doua luni va fi vacanta parlamentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea maria_lungut maria_lungut CAND MA POT PENSIONA - am 58 de ani, pe 5 martie , 34 de ani vechime, si 4 copii in viata, in acest an cum ma pot pensiona ? (vezi toată discuția)
Pensionare anamariacelik anamariacelik buna ziua sunt mama a sase copii doresc sa stiu daca se mai reduce varsta de pensionare pentru mamele care acu mai multi copii? va multumesc (vezi toată discuția)