avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat de urbanism aviz/autorizare ISU
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat de urbanism aviz/autorizare ISU

Doresc sa construiesc un imobil P+M, cu suprafata desfasurata de 180mp cu destinatia de birouri la parter (proiectare, contabilitate) locuinta de serviciu la mansarda. Total 3 incaperi la parter si trei la mansarda+ oficiu+baie). Distanta fata de vecini este mare (15 m fata de cel mai apropiat). In certificatul de urbanism se cere avizul ISU fara sa se precizeze temeiul legal ( in HG 1739/2016 actualizata cu HG 19/2014 nu gasesc nicio categorie in care sa ma incadrez pentru avizare/autorizare privind securitatea la incendiu). Primaria spune ca este obligata de ISU sa ceara aceste avize pentru toata lumea, iar ISU nu-mi da negatie solicitand mereu alte documente suplimentare (desigur, cand aduc o serie de documente isi dau seama ca mai trebuie altele ... :()- planuri complete de arhitectura, sectiuni, detalii functionale, etc. Desigur ca le voi prezenta si pe acestea, dar cred ca se ridica niste intrebari :
- Solicitarea negatiilor de la diverse autoritati nu este totusi o forma abuz fiind vorba de fapt de dovada ca nu am nevoie de dovada ?
- exista o posibilitate legala prin care ma pot opune acestor actiuni pe care eu le-as incadra la exces de zel ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:24, 9 Iunie 2016
Sincer, nu va prea puteti opune (si nici nu vad rostul, caci este mai simplu sa obtineti hartia aia decat sa va opuneti), negatia asta de la ISU (de fapt ei ii spun Punct de vedere, ma rog, nu conteaza) este necesara "dintotdeauna", dar dupa cum ati vazut si dvs. la TV, nu s-a prea cerut caci functionarii nici nu stiau de asa ceva, dar acum, ca s-a intamplat intamplarea, se cere, si se acorda, de obicei fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie isu salon de coafura Bulinutza1 Bulinutza1 Buna ziua, un salon de coafura, in curs de deschidere, cu o suprafata de 100 mp, situat la parterul unui bloc de locuinte, cu intrare din strada (nu este ... (vezi toată discuția)
Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Aviz sanitar necesar? Irina8 Irina8 Bună ziua. Funcționez ca Întreprindere Individuală din 2012 cu domeniul de activitate coafor. Îmi expiră autorizatia de funcționare în două ... (vezi toată discuția)