avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înșelăciune tentativa de inselaciune si fals
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Înșelăciune tentativa de inselaciune si fals

Bună seara,

Am o nelamurire in ceea ce privește pedeapsa in cazul următoarelor infracțiuni: înșelăciune, tentativa de inselaciune si fals.

Am fost in arest 24h pentru cele menționate mai sus dupa care am fost pus Sub control Juridiciar. Mi S-a spus de către avocat ca dacă in procesul de urmărire penală restitui prejudiciul persoanelor vatamate, pentru faptele menționate, ies de sub acuzare. Este adevarat? Dacă da, se poate face fără un mediator? Avocatul a spus ca da printr-o împăcare a celor doua părți.

In alta ordine de idei, au fost mai multe persoane ÎNȘELATE (5 in total), însă la secția unde am fost, a fost doar o plângere, urmând a se centraliza toate plângerile. Țin sa Menționez ca am pledat vinovat si mi-am recunoscut faptele, punând la dispoziție toate dovezile pentru soluționarea anchetei.

Dacă partea vătămată își recuperează prejudiciul, este posibilitatea unei sentințe cu executare? Dar dacă nu?

Exista posibilitatea de a primii o pedeapsa cu suspendare?

Imi cer scuze dacă ceva nu a fost clar, nu sunt familiarizat cu termenele si cu acest gen de subiecte însă as dori sa aflu câteva detalii in ceea ce privește pedeapsa.

Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 09:15, 9 Iunie 2016
Codul penal:
ART. 244

Înşelăciunea

(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

In cazul in care va impacati cu partile vatamate, va ramane doar incadrarea de fals.
Daca nu aveti antecedente penale, nu veti primi o pedeapsa cu executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Someoneelse Someoneelse Am fost chemata in instanta datorita savarsirii infractiunii de inselaciune art 244 alin1 C.pen, am platit prejudiciul si cheltuielile de judecata ,dosarul s-a ... (vezi toată discuția)
Minimul și maximul pedepsei munliv munliv Bună seara. O întrebare pt sspecialiști, care sunt pedepsele pt inselaciune cu uz de fals cu fapta recunoscuta încă din faza de cercetare, și ce ... (vezi toată discuția)