avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil 2 ani sau 1 an si 11 luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil 2 ani sau 1 an si 11 luni

Buna ziua!
va rog frumos sa-mi spuneti daca, conform noii legislatii care reglementeaza concediul de crestere copil va mai fi obligatorie acordarea celor 30 zile concediu cretsere copil tatalui, decizia de suspendare a mamei se face pana la 1 an si 11 luni sau 2 ani. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Geanina 31 , utilizator 18:02, 5 Noiembrie 2017
Aceasta prevedere, prin care tatalui ii este rezervata cel putin o luna de concediu crestere copil (CCC), nu s-a modificat:

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile adica va beneficia de CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci mama va beneficia de CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implinreste 2 ani.
va multumesc frumos !
Buna ziua...va adresez si eu o intrebare referitoare la intoarcerea mamei la serviciu.Pe data de 7 ianuarie copilul implineste 2 ani si nu pot sa ma intorc luna aceasta pe data de 7 pentru a beneficia de stimulent de insertie.Daca ma intorc luna viitoare,cu o luna inainte de 2 ani mai iau indemnizatie in ianuarie sau luna decembrie este ultima plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Geanina31

Depinde dacă tatăl copilului îndeplinește sau nu condițiile pentru a beneficia de indemnizația pentru CCC.
Tatal este angajat si nu renunta la servici pentru o luna.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al 2 lea copil criss2018 criss2018 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire,sunt in concediu de creșterea copilului pana in data de 7 ianuarie 2018(dara cand împlinește copilul 2 ani) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o clarificare. pe data de ... iulyaD iulyaD Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o clarificare. Pe data de 16 decembrie 2022, baietelul va face 2 ani. Nu inteleg, conform noii legi, cand trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil si suplimentul de insertie aly_laz aly_laz Buna ziua, Copilul meu este nascut pe 6 februarie 2013. Am optat pentru CCC 1 an. Vreau sa ma intorc la serviciu la 1 ianuarie 2014, adica cu cateva zile ... (vezi toată discuția)