avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare marfa primita cu titlu gratuit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare marfa primita cu titlu gratuit

Buna ziua,
O societate primeste marfa gratis cu un aviz. Eu inregistrez avizul la o valoare justa (371 = 408 100 lei), cum inchid contul 408? este corect prin 7588?

Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: me.elena , utilizator 20:14, 19 Iunie 2016
De ce sa mai utilizati contul "408", doar este donatie si nu va urma factura (mentiune care banuiesc ca exista pe acel aviz)!? Parerea mea este ca mai corect este sa inregistrati donatia astfel: 371=7582.
Se incarca gestiunea 371 = 378 iar la vanzare (cu numerar, presupun) 5311 = 707 si descarcarea de gestiune 378 = 371.

Corect este ca veniturile sa se inregistreze la momentul vanzarii.

@Themis7, nu e vorba de donatie ci de o bonificatie de natura comerciala.
@Iulian Manea: Ai dreptate.
La o societate care primeste pe baza de proces verbal diverse produse gratuite ( mingii ,pixuri , bere la doza , etc ) in urma atingerii pragurilor valorice (din vanzarea marfurilor ) impuse de furnizor , tot pe venit se inregistreaza? Mentionez ca in afara de procesul verbal alt document nu am mai primit.
Pot fi folosite pentru consum propriu sau, daca aveti in obiectul de activitate vanzarea unor astfel de produse, pot fi comercializate ca marfuri.

Alte discuții în legătură

Functiunea contului 378 Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Folosesc descarcarea global valorica a stocului de marfuri. Am doua intrebari: -este corect ca rulajul lunar debitor al contului 378 sa fie mai ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila dezmembrari auto anca_mih anca_mih Buna ziua. Am primit o firma cu profil de activitate dezmembrari auto, nou infiintata. Documentandu-ma, am vazut ca cea mai frecventa monografie este cea cu ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)