avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Investitii publice pe proprietate particulara - ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Investitii publice pe proprietate particulara - posibil?

Buna ziua,
Vin cu o intrebare careia nu i-am gasit un raspuns in text legislativ, desi pe partea de bun simt raspunsul mi se pare clar.
Concret: in localitatea mea exista un complex de locuinte foarte mare (gen blocuri, vile, piscine, locuri de joaca), in intregime privat (si strazile din incinta au regim de drum privat), localitatea/primaria nu detine nici un cm de teren in acest complex. Acum, locuitorii de aici au venit la primarie cu pretentii sa investim in sistemul lor de iluminat public, sa le asfaltam strazile, sa trimitem firma publica de ecarisaj, sa le construim scoala publica de stat, etc, pe scurt doresc investitii de la bugetul local (din bani publici) in acel complex.
Eu stiu ca nu poti sa faci investitii publice pe o proprietate particulara (ar fi ca si cum as plati de la buget sa-si asfalteze cineva curtea, doar ca la o scara mai mare), unde gasesc un text de lege clar care sa-mi sustina opinia?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate solicita oprirea modificarii puz-ului? maria_carmen maria_carmen In perioada 2008 – 2013 s-au construit, pe zona Complexului Rezidential unde locuiesc, 7 case si 4 blocuri. Autorizatiile de construie pt case sunt P + 2E ... (vezi toată discuția)
Soferi iresponsabili pe drum privat Costi A Costi A Locuiesc într-un cartier rezidențial- ansamblu de 9 blocuri. În interiorul cartierului avem implementate mai multe sensuri unice evidențiate cu marcaj pe ... (vezi toată discuția)
Iluminat stradal in fata blocului nou construit Raheli Raheli Buna seara, ma confrunt cu o problema cu autoritatile de vreun an si va rog sa ma ajutati cu un temei legal. Astfel, in dreptul blocului nostru nou avem ... (vezi toată discuția)