ynocentta
Ce scrieti dvs. mai sus, este perfect adevarat, insa datorita faptului ca o parte dintre noi lucram e f e c t i v cu aceste situatii, in postarea mea am explicat cum se poate rezolva situatia la asociatia initiatoarei acestui topic, precum si a altor useri care au aceasta problema. De fapt aceasta chestiune, a determinarii cpi a mai fost discutata pe forum si stiti f. bine acest lucru.
Pentru unii propritari - este o problema, pentru altii nu.
Pentru cei care se ocupa efectiv de aceste notiuni - nu este decat un parametru care trebuie determinat cu oarece precizie, sa se decida in com. ex., sa fie afisate pe listele de plata. Atata timp cat cu acest parametru se fac repartizari de sume cu valori considerabile, este bine ca determinarea SU si cpi sa fie facute cu toata responsabilitatea si cat mai corect posibil.
Dvs. nu gresiti cand spuneti ca:
Cota indiviza este concret precizata in fiecrare document de achizitie bun imobil
Perfect adevarat, insa asa cum s-a mai discutat pe forum, practic s-a vazut ca - cel putin la mine in bloc, unde sunt 44 apt. cu doua camere, absolut identice din toate punctele de vedere, am gasit (din acte) cam 25-30 de apartamente cu SU diferita. Nu cu mult, dar indeajuns ca sa apara pe lista de plata apartamente de acelasi tip si marime, cu cheltuieli diferite la incalzire, chelt. gospodaresti, salarii, etc.
Asadar, daca cineva vrea sa se complice, luati SU sau cpi din documente - pentru ca daca cineva, un proprietar vrea sa reclame, o sa i se arate situatia acestor parametri din documente - insa v-am zis si repet, practica ne omoara.
.....................
Absolut corecte sunt si argumentele scrise de catre @Adriantot mai sus. Cine vrea sa inteleaga, bine, cine nu, va rog faceti cum vreti, insa toate vor fi bune pana cand se va "trezi" unul dintre proprietari sa intrebe asociatia , ce si cum vine treaba cu aceste SU diferite si o sa solicite recalcularea repartizarilor pe ultimii 3 ani!