avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Persoana fizica-pot vinde apartamentele pe care le-am ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Persoana fizica-pot vinde apartamentele pe care le-am construit cu 5% Tva ?

Sunt persoana fizica,in 2014 am cumparat o proprietate pe care se afla un Hotel(P+E+M)+anexe.Intre timp pe acel teren am construit o cladire(P+1E) cu 4 apartamente.Deasemenea doresc sa impart hotelul in 10 apartamente.
Va rog sa ma lamuriti.Pot sa vand toate aceste apartamente cu reducerea de TVA de 5% daca atat cumparatorul cat si eu(vanzator) indeplinesc conditiile? Pot sa vand 4 apartamente pana la plafonul de scutire TVA,dupa care odata depasit plafonul de 65.000 Euro(data aderarii Ue),sa vand cu 5 % Tva restul de apartamente.
Conditiile le-am citit pe situl ANAF si cred ca le indeplinesc.Singura nelamurire este "În cazul imobilelor care au mai mult de două locuinţe, cota indiviză a terenului aferent fiecărei locuinţe nu poate depăşi suprafaţa de 250 mp, inclusiv amprenta la sol aferentă fiecărei locuinţe"-apartamentele au 50 mp si se afla la etajul 1 si 2(nu stiu cum sa calulez,dar nu cred ca depasesc 250 mp).
Am cautat pe google despre tva 5% si am inteles ca se poate.Am nevoie de parerea unui consultat fiscal ca sa stiu cum sa procedez mai departe.Daca se poate vinde cu 5% Tva o sa vand apartamentele,dar daca nu,o sa incerc sa vand toata proprietatea asa cum este ea.
Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2016
mariussa, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva achizitie locuinta Iulia Stroea Iulia Stroea Buna seara, Doresc sa achizitionez doua proprietati de la o persoana juridica, una de aproximativ 60 mp, iar cealalta de aprox 80 mp. Aceasta societate a ... (vezi toată discuția)
Tva 5% pentru constructii noi mcionescu mcionescu Vreau sa intreb urm:daca am achizitionat un ap nou de la un dezvoltator cu tva 5% in viitor voi mai putea cumpara un astfel de apartament tot cu tva 5 %? (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament oviiul oviiul buna ziua, am achizitionat in anul 2010 un apartament cu credit imobiliar direct de la investitor platind tva 5%. Acum vreau sa iau alt apartament construit ... (vezi toată discuția)