avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare, art.1033 și urmatoarele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare, art.1033 și urmatoarele

Bună seara! Va rog frumos să mă sfătuiți cum pot proceda în următorul caz; în 2009 între mama și bunica maternă a fost încheiat un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În 2014 mama a decedat, am făcut succesiunea și pt liniștea bunicii am încheiat și o tranzacție în care ne asumăm obligațiile din contractul mai sus menționat. La jumătate de an după ce am făcut succesiunea, bunica,la insistenta matusii, deschide proces pt. rezilierea contractului. Avem câștig de cauză la fond, acum suntem în apel.În paralel deschide acțiune de evacuare, fără a ține cont de faptul că noi din totdeauna am locuit acolo,ca am investit mulți bani (și acum plătesc creditul),ca nu am altundeva să locuiesc.Țin să precizez că în tranzacția respectivă nu se pomenește nimic de uzufruct, că nu am deranjat-o cu nimic, ba dimpotrivă ea si mătușa sunt cele care provoacă, jignesc si amenință inclusiv copiii (am probe video). Ce pot face în situația aceasta, cum mă pot apăra? Imobilul este format din doua corpuri separate, consider că nu o îngrădesc cu nimic...În proces se folosesc de martori care nu au călcat vreodată în această casă, iar multe dintre probe sunt false... Va rog să mă ajutați! Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cotoilauraligia , utilizator 20:29, 30 Iunie 2016
Mai bine finalizați procesul și treceți apoi la executarea silită.
Buna seara,
Este posibil sa aveti castig de cauza dar va sfatuiesc sa consultati un avocat care, dupa studierea tuturor inscrisurilor si stabilirea situatiei de fapt, va poate indruma asupra pasilor de urmat.
Inteleg ca dumneavoastra sunteti proprietar asupra imobilului prin mostenire deci bunica nu inteleg ce drepturi de proprietate invoca.
Inteleg ca dumneavoastra sunteti proprietar asupra imobilului prin mostenire deci bunica nu inteleg ce drepturi de proprietate invoca.

Nu de proprietate invoca, ci de uzufruct.

Daca are uzufruct pe toata cladirea, poate obtine evacuarea dvs.
Aveti destule de pierdut, asa ca aveti mare nevoie de avocat, nu ar trebui sa incercati sa duceti procesul fara. Mergeti la un avocat cu tranzactia, contractul dintre mama si bunica, cererea de chemare in judecata si ce credeti ca v-ar folosi.
Martorilor le puteti face plangere penala pt marturie mincinoasa. Martorii spun ce stiu, insa pot spune ce stiu de la bunica, deci ce au auzit, nu neaparat ce au vazut, ca sa fie martori, nu e obligatoriu sa fi fost la dvs in casa.

[ link extern ]
puteti citi si aici despre uzufruct art 703-748
[ link extern ]
Înțeleg că nu prea am sorți de izbândă... Vă mulțumesc pentru răspuns.:((
Stati linistit, nu se va admite apelul, ca urmare nu se va rezilia acel contract, asa cum a cerut partea adversa.Aparati-va in procesul de evacuare.

Alte discuții în legătură

Evacuare art.1033 ș.u cotoilauraligia cotoilauraligia Bună seara! Va rog frumos să mă sfătuiți cum pot proceda în următorul caz; în 2009 între mama și bunica maternă a fost încheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Sesizare iccj cotoilauraligia cotoilauraligia Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În ... (vezi toată discuția)
Sesizare iccj (art 1033 șu) cotoilauraligia cotoilauraligia Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În ... (vezi toată discuția)