avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sesizare ICCJ (art 1033 șu)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sesizare ICCJ (art 1033 șu)

Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În 2014 debitorul ( mama) a decedat. Am făcut succesiunea, preluând automat și obligațiile contractuale. Pentru că lucrurile să fie și mai clare am încheiat atunci și o tranzacție în care scrie clar obligațiile pe care le am în calitate de nud proprietar(in ce constă întreținerea), fără a se face referire la uzufruct. Mi-am respectat întocmai obligațiile (noi locuind cu bunica dintotdeauna), dar în mai 2015 bunica deschide proces cerind rezilierea contractului și a tranzacției. Am câștigat procesul, sentința fiind definitivă. Bunica deschide proces pentru evacuare (1033 su), pierde la fond; pe 16.11.am avut prima înfățișare în apel, dar avocata apelantei sesizează ICCJ.Cum părerile sunt împărțite, avocatul nostru susține că avem calitatea de proprietar, avocata părții invocă dreptul de uzufruct al bunicii, eu chiar nu știu ce să cred.Vă rog să îmi spuneți dacă nu voi avea câștig de cauză ce pot face mai departe.Casa a fost renovată numai din banii noștri, în acest moment am de achitat două credite.A mai deschis un proces cerând rezoluțiunea contractului. În spatele acestor acțiuni este mătușa mea care a reluat după 20 de ani relațiile cu bunica.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: cotoilauraligia , utilizator 20:34, 24 Noiembrie 2016
Buna ziua,

pai nu prea stim la ce sa va raspundem. Ca ne-ati povestit intreg istoricul litigiilor cu bunica si nu am inteles clar ce doriti sa stiti.
Ce credem noi ca s-ar intampla cu procesul de evacuare?
De ce a sesizat avocata ICCJ? - asta am vrea si noi sa stim :)
Daca sunteti sau nu proprietar?

Lamuriti-ne ca sa putem sa va raspundem.
Aș dori să știu care este părerea dumneavoastră în ceea ce privește evacuarea.Pot avea câștig de cauză sau nu?Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare iccj cotoilauraligia cotoilauraligia Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În ... (vezi toată discuția)
Evacuare, art.1033 și urmatoarele cotoilauraligia cotoilauraligia Bună seara! Va rog frumos să mă sfătuiți cum pot proceda în următorul caz; în 2009 între mama și bunica maternă a fost încheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Evacuare art.1033 ș.u cotoilauraligia cotoilauraligia Bună seara! Va rog frumos să mă sfătuiți cum pot proceda în următorul caz; în 2009 între mama și bunica maternă a fost încheiat un contract de ... (vezi toată discuția)