avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon de la casa de marcat sau factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon de la casa de marcat sau factura?

Buna ziua. Lucrez la o firma de foraj si nu am casa de marcat. Pot face o factura la o persoana fizica pe un foraj si ea sa-mi plateasca prin banca?? Sau imi trebuie casa de marcat si sa-i scot totusi bon la factura si sa fie specificat pe bon: OP?
Cel mai recent răspuns: otilia2664 , utilizator 14:37, 14 Iunie 2016
OUG 28/1999 precizeaza aceasta exceptie:

Art. 2. - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1) încasările efectuate din următoarele activităţi:

l) efectuarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere de locuinţe;


Oricum daca activitatea nu este cu caracter permanent, in normele de aplicare se precizeaza:

Art. 4. - În sensul ordonanţei de urgenţă, prin livrări de bunuri cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie se înţelege acele activităţi desfăşurate cu caracter permanent. Nu intră în această categorie eventualele livrări de bunuri şi prestări de servicii direct către persoane fizice efectuate întâmplător de către agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul.


Referitor la modalitatea de incasare Legea 70/2015 precizeaza ca:

Art. 4. - (1) Operaţiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.
(2) Sunt interzise încasările fragmentate de la o persoană, pentru operaţiunile de încasări în numerar prevăzute la alin. (1), cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum şi fragmentarea tranzacţiilor reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, respectiv fragmentarea unei livrări de bunuri sau a unei prestări de servicii, cu valoare mai mare de 10.000 lei.



Pt ce este acel foraj?
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil
Este o subtraversare pentru o conducta de gaze. Persoana ne plateste prin banca. Dar are nevoie de factura.
Dupa mine se incadreaza la exceptii. Deci nu trebuie bon fiscal. Emiteti factura. Dar casa de marcat aveti?
nu. aici e problema. imi trebuie casa de marcat sau nu?
Nu.

Alte discuții în legătură

Srl, casa de marcat? nicoletacina nicoletacina Suntem o formație și vrem sa cantam la nunti. Ne am înființat un srl, avem pentru colegi,registru de zilier. Pentru a da o factura și chitanță la o ... (vezi toată discuția)
Factura și chitanță sau bon fiscal yonut_scuriu yonut_scuriu Buna ziua. Dețin o mica firma de proiectare cod caen 7112 și în curând voi incepe sa lucrez și pentru persoane fizice. Întrebarea mea este daca se poate ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal ce depaseste 10000 lei contacafe contacafe Buna ziua! Este posibil ca un centru de evenimente sa emita catre o persoana fizica factura de 30000 lei si[b] bon fiscal[/b] pe aceeasi suma?:O Din cate ... (vezi toată discuția)