avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie suplimentara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie suplimentara

Buna ziua,

Cine ma poate sfatui cum e mai rentabil sa procedez in urmatoarea situatie? Sunt angajat cu carte de munca fiind incadrat cu salariul minim, 1250 brut. As dori sa beneficiez de ceva mai mult la pensie, deci, sa cotizez undeva suplimentar.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:30, 29 Iunie 2016
1. Se poate asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, orice persoana care doreste sa-si completeze stagiul de cotizare si/sau să îşi completeze venitul asigurat.

2. - Conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 26,3% din venitul lunar asigurat.
- În conformitate cu prevederile art. 36 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare sociala este de 938 lei, iar nivelul maxim de 13.405 lei.
- Contractul de asigurare sociala se incheie intre persoana interesata sau, dupa caz, mandatarul acesteia desemnat prin procura speciala si casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu sau resedinta a persoanei interesate.
- Plata contributiei de asigurari sociale poate fi efectuata atat de catre titular, cat si de orice alta persoana desemnata de acesta, lunar sau anticipat, pe o perioada de cel mult 12 luni.
- Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.
- Asadar pentru un venit minim asigurat de 938 lei se va plati 247 lei lunar.

Nu merita sa faceti contract de asigurare.
De ce nu merita, va rog? Argumentati-mi. Multumesc.
247x12=2964 lei
Asigurea pe 1 an de 2964 lei va aduce in plus la pensie 9 lei.
2964:9=329 de luni in care va recuperati investitia, adica 27 de ani si 5 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare contributie pensie loret loret buna ziua,am si eu o intrebare.,imi lipsesc aproximativ 2 ani de contributie la stagiu de cotizare ,mai exact 1.05.2007-21.04.2009.intrebare,pot sa platesc ptr ... (vezi toată discuția)
Pensie Tuca Anamaria Tuca Anamaria Buna ziua. Daca o persoana iesita de curand la pensie, pensie de drept, cu doar 24 ani si 11 luni contributie, mai poate cumva plati diferenta pana la 30 de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Daniel1900 Daniel1900 Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca la pensie anticipata sau partiala anticipata pot iesi doar daca sunt in timpul serviciului? Sau si daca am ani de munca ... (vezi toată discuția)