avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit de nevoi personale cu ipoteca, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit de nevoi personale cu ipoteca, datorie neacoperita dupa vanzare

Buna seara! Va rog mult ajutati-ma si pe mine cu niste lamuriri! Sunt executat silit pt neplata unui credit de nevoi personale cu ipoteca cu care am achizitionat un apartament in Bucuresti. Executorul judecatoresc care m-a executat are sediul in Bucuresti si a obtinut incuviintarea executarii printr-o sentinta a Judecatoriei Sect.3. Mi-a fost vandut in urma licitatiilor organizate de acesta apartamentul, iar dupa vanzarea imobilului a mai ramas o suma de plata pt care a infiintat popriri la locul de munca. Doar ca aici apar si nelamuririle mele. Atat eu, cat si sotia mea, codebbitor la acest credit, nu am avut niciodata domiciuliul in Bucuresti, iar locurile de munca nu sunt in aria de competenta tertitoriala ale acestui executor. Sunt valabile in acest caz popririle infiintate de acest executor? Ce pot face in acest caz? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adrian2809 , utilizator 15:11, 15 Iunie 2016
Buna seara!

Are voie sa puna sechestru pe orice bun oriunde s-ar afla pe teritoriul Romaniei.

Cu stima.
Pai si cu competenta teritoriala cum ramane?
~ Conținut șters la cerere ~
Asa cum YSL a sfatuit, trebuie sa depuneti diligente conform Legii 77 / 2016 ( legea darii in plata ). Transmiteti o notificare prin avocat, executor judecatoresc. Astfel puteti scapa de poprirea pe care o aveti pe conturi. Apartamentul nu va fi recuperat, dar se va echivala datoria cu vanzarea acestuia.
Buna ziua! Multumesc mult pt ajutor si pt sfaturi! Ideea mea era alta in schimb! Eu am depus de la jumatatea lunii mai notificarile DIP, au trecut cele 10 zile in care creditorul putea face contestatie, n-a facut, si astept acum sa treaca cele 30 de zile in care pot primi dovada stingerii datoriei de catre creditor. Dar in acest rastimp, chiar ieri am primit o hartie din partea executorului prin care confirma suspendarea executarii si in acelasi timp confirma negru pe alb ca, in baza incheierii de incuviintare a executarii, ar fi trebuit sa se indrepte pt popririle pe salariu catre terti din circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti. Iar noi, acum, stam si lucram in Tulcea si mai mult decat atat nu am avut niciodata domiciliul in Bucuresti. De aceea intrebam cat este de legal ce a facut executorul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire Anca_10 Anca_10 In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l platesc. In noiembrie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)