avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la urmarirea penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la urmarirea penala

Buna seara, ieri am primit acasa o citatie in care mi se aduce la cunostinta:

"Sunteti chemat in aceasta instanta, camera P*, Complet c 7 penal camera de consiliu, in data de xx in calitate de intimat in dosarul cu obiectul: furtul calificat Confirmare ordonanta de renuntare la urmarirea penala"

Practic, inseamna ca sunt chemat pentru a mi se comunica incetarea urmariri penale fata de mine sau ce anume?

Multumesc anticipat
Da.Asta inseamna. In urma modificarilor de acum cateva zile a codurilor, renuntarea la urmarirea penala data de catre procuror trebuie confirmata de catre judecator.
Judecatorul de camera preliminara poate admite sau respinge cererea de confirmare formulată de procuror.În cazul în care respinge cererea de confirmare, judecătorul de cameră preliminară poate desfiinţa soluţia de renunţare la urmărire penală şi trimite cauza la procuror pentru a începe sau a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală sau poate desfiinţa soluţia de renunţare la urmărirea penală şi dispune clasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare Gio12 Gio12 Buna ziua,in cazul neprezentarii in urma unei citatii pentru confirmarea renuntarii urmaririi penale in calitate de intimat ce urmari ar avea? Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Prins cu marijuana Asdfgh75 Asdfgh75 Salut! Vara trecuta in urma unui control s au găsit asupra mea 2.9 grame de marijuana. In acest timp am fost urmărit penal, chemat la sediul diicot pentru ... (vezi toată discuția)