avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activitate economica Asociatie sportiva.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activitate economica Asociatie sportiva.

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:
O asociatie sportiva non profit care are ca scop declarat pregatire sportiva(mai concret organizeaza antrenamente pentru copii -fotbal), doreste sa deschida la baza sportiva un bar prin intermediul caruia sa vanda celor care vin sa asiste la antrenamente si parintilor insotitori ai copiilor bauturi racoritoare, mancare si, probabil bauturi alcoolice. Aceasta o denumesc ei activitate economica directa.
Din cate stiu eu o asociatie non profit poate avea activitate economica directa doar daca aceasta are legatura cu scopul declarat . Ce parere aveti, poate deschide acel bar sau nu?
Va multumesc.
Potrivit art.48 din OG 26/2000, asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot desfăşura orice alte activităţi economice directe dacă acestea au caracter accesoriu şi sunt în strânsă legătură cu scopul principal al persoanei juridice.

De asemenea, art.47 din actul normativ citat dispune ca, "asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot înfiinţa societăţi comerciale. Dividendele obţinute de asociaţii, fundaţii şi federaţii din activităţile acestor societăţi comerciale, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc în mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociaţiei, fundaţiei sau federaţiei."
Partea de comert in incinta bazei sportive nu intra la acel tip de activitati economice.
Buna dimineata. Va multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati posibile pentru o asociatie culturala Tdorneanu Tdorneanu Vreau sa deschid o asociatie culturala care sa promoveze arta prin ateliere de teatru, muzica etc. Vreau sa stiu daca prin asociatia culturala pot deschide si ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Club sportiv cu autofinantare busu_mn busu_mn suntem un club sportiv cu multiple activitati sportive dar fara scop lucrativ. Situatia fiind din ce in ce mai grea ne-am adresat primariei care ne-a oferit o ... (vezi toată discuția)