Buna ziua va rog un sfat familia mea au fost deportati in urss inpreuna cu bunici exista vreo lege prezenta pt actiona in istanta pt despagubiri banesti ? va multumesc
Decretul-lege nr. 118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri si
Legea nr. 221 din 2 iunie 2009 privind condamnările cu caracter politic şi măsurile administrative asimilate acestora, pronunţate în perioada 6 martie 1945 -22 decembrie 1989.
Va multumesc cu mult respect pt.raspuns Va rog sa ma lamuriti da ca se poate ? Parinti mei au fost deportati in urss la varsta de 6-7 ani in 1942 in preuna cu bunici sa nt mostenitorul lor de gradul 1 si 2 la intoarcerea lor au mai fost stramutati parinti mei cu domiciliu obligatoriu in baragan in 1951 inpreuna cu un fiu de varsta de 1 an la o luna in tinpul dizlocarii fratele a decedat detin acte justificative Va rog cu mul respect sa ma lamuriti se poate deschide actiune in istanta in baza legi 221 din 2009 ? sau in baza legi 118 din 1990 pt.despagubiri banesti ? Va astept sfatul Va multumsc .