avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Orele de religie in scoli
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Orele de religie in scoli

Buna.
Exista un avocat cu care as putea sa dau sistemul educational / statul in judecata pentru minciunile introduse la orele de religie? Sub ce fapte se pot incarda acestea? Nu cunosc legea si nici nu stiu unde sa caut: inselatorie, manipulare, minciuna? Ma consider intentionat inselat de catre sistem in vederea manipularii si obtinerii de foloase de pe urma acesteia. Exista vreo sansa sa se poata identifica cel vinovat direct de aceste fapte? In speta preotul care ne preda religie? Exista un avocat pe aici cu care pot sa merg pe drumul acesta? Stiu exact cine, cum si de ce a ajuns sa ne predea religie in clasa mea, neavand nici macar un modul pedagogic in spate. Se pot incadra undeva aceste fapte?
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 08:12, 19 Iunie 2016
orele de religie nu sunt obligatorii, iar ca sa aveti vreo sansa in vreun fel, ar trebui sa si dovediti ce sustineti.
Intelege cineva ideea?
Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.

www.avocatnet.ro/content/con...

www.avocatnet.ro/content/bc|...
Daca esti minor, si te simti abuzat in vreun fel, te plangi mamicai si ea stie ce sa faca. Daca mamica face parte "din gasca", de pilda te-a inscris la orele de religie impotriva vointei tale, te plangi protectiei copilului.
Daca esti major, ai dreptul sa formulezi o plangere la parchet sau sa deschizi un proces penal. Dar pentru asta trebuie mai intai sa faci putina ordine acolo sus, la mansarda, findca noi nu am inteles mai nimic din postarea ta. Adica, de pilda, esti impotriva religiei in general, doar a celei ortodoxe - daca nu stii, traiesti intr-o tara in care 95% din populatie se declara de aceasta religie si o sa-ti fie greu sa-i convingi ca tu detii adevarul si ei ratacesc in bezna -, a programei orei de religie, a prestatiei cadrului didactic care o preda, etc.? Si, nu in ultimul rand, sa dovedesti ca ti s-a adus un prejudiciu; nu de alta dar basme ti s-au spus si la gradinita si sper ca nu vrei sa-i dai si pe ei in judecata.
Iar daca chiar vorbesti serios, poti sa-ti iei un avocat, unul care sa te reprezinte pro bono. Poti sa-i scrii d-lui parlamentar Remus Cernea, are un blog personal, dansul a luat mereu atitudine in problema predarii religiei in scoli.
Complicat, nu? la o varsta la care sunt atatea lucruri mult mai placute de facut. :)
Nu te lasa impresionat de faptul ca 95% dintre romani sunt de religie ortodoxa. Cum spunea odata filozoful Gabriel Liiceanu: o prostie spusa de un milion de oameni, tot o prostie ramane. Dar domnia sa se declara credincios iar amicul sau, filozoful Andrei Plesu are chiar carte, serioasa zice dansul, "Despre ingeri". :)
Buna sa va fie ziua. Cred ca ar trebui sa fim corecti cu cel care intreaba, fara sa-l "manipulam" nici noi aici. Dupa rezultatul recensamantului din 2011, - [ link extern ] !
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
danocs, utilizator

Alte discuții în legătură

A fi sau a nu fi... stat laic Vlad-Fr Vlad-Fr Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna ... (vezi toată discuția)
Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)